• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odrekao se ogromnog novca da bi ratovao za Srbiju: Sada jasno pružio podršku jermenskom kapitenu koji je otišao u rat!

Autor Nikola Lalović

"Patriotizam se nosi, to je vaspitanje."

 Vladan-Lukic-rat-Jermenija-Crvena-zvezda-sampion-Evrope-Mec-NATO-bombardovanje Izvor: MN PRESS

Dokbjesni rat između Jermenije i Azerbejdžana, svijetom je odjeknula vijest da je kapiten reprezentacije Jermenije Vardazat Harojan odlučio da prekine svoju fudbalsku karijeru i ne potpiše ugovor sa grčkim AEL-om kako bi dobrovoljno otišao u rat.

I u Srbiji je bilo takvih primjera, a jedan od njih je primer Vladana Lukića, Član generacije Crvene zvezde koja je osvojila titulu šampiona Evrope 1999. godine odrekao se ugovora sa francuskim Mecom i vratio se u domovinu. 

Možda će vas zanimati

On je tada bio dobrovoljac, a sada ističe da je potez kapitena reprezentacije Jermenije jedini ispravan. 

"Lični čin tog momka! Danas živimo u vremenu kada patriotizam nema neku vrednost. Za mene je to normalan gest jednog čovjeka koji ima nacionalnu svijest i ljubav prema otadžbini. Kada se jedna država nađe u takvoj situaciji u kakvoj je sada Jermenija, onda je na svakom pojedincu da odluči šta mu je činiti. Ponavljam za mene je to odluka Harojana sasvim normalna. I jedina ispravna", rekao je nekadašnji predsjednik FK Crvena zvezda za Kurir.

U razgovoru sa Nešom Petrovićem i Lukićev nekadašnji saigrač iz Meca Nenad Jestrović se prisjetio odlaska na ratište. Tada je Vladan Lukić bio u naponu karijere i odrekao se ogromnog novca!

"Sjećam se da sam imao još tri i po godine ugovor s Mecom. Ali nebitno, to je bila moja odluka na koju sam ponosan. To je lični čin i oi tome ne pričam Patriotizam se nosi, to je vaspitanje", naglasio je on. 

Nekadašnja velika nada srpskog fudbala je u posljednje vrijeme imala dosta zdravstvenih problema. Poslije preživljenog infarkta se na sreću odlično oporavlja. 

"Zdravlje je najvažnije. Bogu hvala, sada je dobro. Nema nikakvih posljedica, uživam u krugu porodice", završio je Lukić.  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC