• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dobro pažalovat v Rosiju"!

Prvi put u istoriji Mundijal na tlu Istočne Evrope, Rusija obećava neviđen spektakl, narod oduševljen...

 "Dobro pažalovat v Rosiju"! Izvor: MONDO

Andrej Aršavin i Jelena Isinbajeva poskočili su sa stolica u dvorani u Cirihu kada je predsjednik FIFA Sep Blater pričitao ime Rusije kao domaćina Mundijala 2018. godine!

Krici, uzvici oduševljenja među delegacijom Rusije i tuga i očaj na mjestima gdje su sjedili Dejvid Bekam i princ Vilijam... Rusija je pobijedila Englesku, kolijevku fudbala! Konačan rezulata glasanja 14:8.



Istog trenutka kada je Blater iz koverte izvukao komad papira na kojem je pisalo da je Rusija domaćin Svjetskog prvenstva 2018. godine, u gradovima najveće države svijeta počelo je veliko slavlje!

Na Crvenom trgu u Moskvi, u Sankt Petrburga, Kazanju, Krasnodaru, Sočiju, Jekaterinburgu... narod je proslavljao dobijanje organizacije najvećeg i najprofitablinijeg takmičenja na planeti.

I zvaničnici Rusije su oduševljeni! Premijer Vladimir Putin i predsjednik Dmitrij Medvedev nisu mogli da sakriju oduševljenje. Putin je u trebalo da bude na svečanosti u Cirihu, ali je u posljednjem trenutku odustao od dolaska u Švajcarsku, zbog toga što je smatrao da je Rusija "suočena sa beskrupuloznom konkurencijom".



Ali, promijenio je mišljenje...

"Ta odluka je dokaz da se Rusiji vjeruje i ona govori mnogo o našoj privrednoj i političkog stabilnosti", rekao je premijer Rusije poslije odluke da njegova zemlja bude domaćin Mundijala.

Putinov zamjenik Igor Šuvalov bio je u Cirihu.

"Povjerili ste nam organizaciju Mundijala 2018. godine i mogu da obećam da nećete zažaliti. Hajde da zajedno stvorimo istoriju", poručio je zamjenik premijera.
Predsjednik države Dmitrij Medvedev još se nije zvanično oglasio, ali je na Tviteru kratko prokomentarisao: "Ura! Pobjeda".

Prije početka izbora sve je bilo na strani Engleza, a mrlju na perfektno odrađen promotivni program stavili su navijači Birmingema, koji su samo dan prije odluke kome će se dodijeliti organizacija šampionata 2018. i 2022. masovno uletjeli na teren poslije gradskog derbija sa Aston Vilom. Dogodilo se upravo suprotno od onoga što su Britanci isticali u svom programu - da je problem sa huliganima na Ostrvu iskorijenjen.

Pred Rusijom je veliki posao u narednih osam godina. Neophodna je izgradnja stadiona, saobraćajnica, hotela... Ruske vlasti garantovale su da će sve biti završeno na vrijeme. Prema još nepotvrđenim informacijama Rusija u infrastrukturu planira da uloži oko četiri milijarde evra.

Mundijal će se igrati u 13 gradova i na 16 stadiona, najviše do sada!

Domaćini Svjetskog prvenstva 2018. biće Kalinjingrad, Sankt Peterburg, Moskva, Podolsk, Kazanj, Novgorod, Jaroslav, Samara, Volgograd, Saransk, Krasonodar, Rostov, Soči i Jekaterinburg. Većina stadiona primaće oko 45.000 gledalaca, osim "Gasprom Arene" (69.501) i Lužnjikija (89.318).

Zanimljivo da je Kalinjingrad odvojen od matice i nalazi se na Baltičkom moru, između Poljske i Litvanije. Najistočniji grad domaćin je Jekaterinburg u Sverdlovskoj oblasti. Teritorija na kojoj će se igrati utakmice obuhvata čak četiri časovne zone (Kalinjingrad +2 po Griniču - Jekaterinburg +5 po Griniču).

Ima još dosta vremena, ali jedva čekamo da počne... Mundijal se vraća u Evropu!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC