• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona: Život dajem za klupu Boke

Slavni Argentinac poslije reprezentacije želi na klupu Boke juniors.

 Maradona: Život dajem za klupu Boke Izvor: MONDO

Argentinski fudbalski velikan Dijego Maradona otkrio je koji bi posao volio da obavlja - da bude trener Boke Juniors, kluba iz Buenos Ajresa u kome je postao zvijezda.

Glavni favorit za dobijanje tog posla do sada je bio trener Banfilda Sezar Falsioni, ali Maradona se snažno zalaže za svoj slučaj.

"Dao bih svoj život da vodim Boku, ali bi prvo trebalo da razgovaram sa Huanom Romanom Rikelmeom. Ima mnogo stvari o kojima treba da razgovaram sa mnogim ljudima", rekao je Maradona.

Maradona je prije pet mjeseci otpušten sa mjesta selektora Argentine, a dok je vodio "gaučose" zavadio se sa glavnim igračem Boke, Rikelmeom.

Igrač je kratko bio u reprezentaciji, ali onda više nije želio da se odaziva na pozive (pretpostavlja se zato što je bio ljut zbog Maradoninih kritika na račun njegove igre).

Maradona je otpušten poslije ponižavajućeg poraza Argentine od 4:0 od Njemačke u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Fudbalski savez Argentine želio je da zadrži Maradonu, ali pod uslovom da otpusti nekoliko svojih pomoćnika kao uslov. Maradona je odbio i zbog toga je dobio otkaz, usred nacionalne debate o njegovoj trenerskoj sposobnosti.

Boka je ostala bez trenera prošlog mjeseca, kada je otišao Klaudio Borgi. Ekipu je od tada vodio privremeni stručnjak Roberto Pompei. Očekuje se da će Boka dobiti novog trenera prije početka drugog dijela sezone u januaru.

Osim Falsionija, kao kandidati su pominjani trener Rasinga Migel Anhel Ruso i Karlos Bjanki, koji je trenutno bez posla.

Boka vrlo loše stoji na tabeli poslije 16 odigranih kola u Aperturi. Slavni klub nalazi se na 12. mjestu sa 20 osvojenih bodova.

(Beta, MONDO - foto: Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC