• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan u problemu sa strancima

Crno-bijeli razmišljaju o sezoni 2011/12, kada će na jednoj utakmici Superlige moći da igraju samo četvorica fudbalera bez srpskog pasoša.

 Partizan u problemu sa strancima Izvor: MONDO

Partizan na platnom spisku trenutno ima šestoricu stranaca, a uskoro će ih biti još, kada se privede kraju projekat skautiranja u Južnoj Americi.

Prema propisima Fudbalskog saveza Srbije, dozvoljeni broj stranaca u protokolu će od narednog ljeta biti smanjen sa pet na četiri igrača, što će prvaka Srbije natjerati da se rastane sa nekim od aktuelnih prvotimaca.

Kamara i Savić su perspektiva kluba, Kleu je odobreno srpsko državljanstvo (mada još nije dobio pasoš), a kandidati za odlazak svakako su Moreira, Boja i Kizito.

Prema pisanju "Sportskog žurnala", Partizan će već po završetku jesenjeg dijela sezone pokrenuti inicijativu da se fudbaleri sa prostora ex-Jugoslavije od narednog prvenstva ne tretiraju kao stranci!

"Razgovarao sam sa čelnicima FSS i Zajednice Superlige, ali nisam dobio povratnu informaciju kako će to pitanje biti riješeno. Vjerovatno bi prvo morali da se dogovore nacionalni savezi, da isti propis važi u Srbiji i, recimo, u Sloveniji. Poslije toga ne bi bio problem da se u svakoj državi ponaosob fudbaleri iz bivše SFRJ zavedu kao domaći", rekao je za "Žurnal" Albert Nađ.

Koordinator za sportska pitanja u prvaku Srbije smatra da je donošenje takve odluke postalo od vitalnog interesa, pošto je "tržište suženo ne samo u Srbiji, nego i u okruženju".

"Imali smo u prošlosti igrače iz Slovenije, BiH i Crne Gore, od kojih je ostao samo Stefan Savić, ali dovođenjem novih rizikujemo da upadnemo u problem", dodao je Nađ.

Kada bi ideja crno-bijelih zaživjela, Aleksandar Stanojević bi bez opterećenja mogao da stavi u tim Savića i eventualna pojačanja iz Slovenije, Makedonije, BiH, Crne Gore, pa i Hrvatske, dok bi Južnoamerikanci i Afrikanci popunili četiri mjesta predviđena za strance.

U Partizanu se slažu da je odluka o smanjenju broja stranaca korisna za srpski fudbal, ali porazi na evropskoj sceni istovremeno govore da je neophodno formiranje kvalitetnijeg sastava...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC