• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žuninjo Pernambukano u Rekreativu

Poslije Argentinca Lea Mesija redove Rekreativa iz Banjaluke pojačao je jedan Brazilac, i to ne bilo ko nego Žuninjo Pernambukano!

 Žuninjo Pernambukano u Rekreativu Izvor: MONDO

„Kralj slobodnih udaraca“, koji je ostavio neizbrisiv trag u Lionu, evropskom i svjetskom fudbalu postao je član banjalučkog Rekreativa.

Žuninjo Pernambukano potpisao je člansku kartu kluba i pridružio se velikim svjetskim imenima koji su to učinili ranije, a ambasador Rekreativa Boris Vrhovac Vrle uručio mu je majicu pa je uslijedilo neizbježno fotografisanje za klupski sajt.

Žuninjo trenutno nastupa za katarski klub Al Garafa, a ove godine proglašen je za najboljeg igrača katarskog prvenstva.

Najbolje fudbalske godine Žuninjo je proveo u Lionu, u koji je stigao 2001. Godine iz Vasko da Game. Lion do tada nikada nije bio prvak Francuske, ali je po dolasku Žuninja osvojio sedam uzastopnih šampionskih titula.

Žuninjo je za Lion odigrao 343 utakmice i postigao 100 golova, od kojih čak 44 iz slobodnih udaraca, a ima prepoznatljiv njegov stil izvođenja slobodnjaka pošto se lopta ne okreće u letu.

Brazilac je bio najbolji igrač francuske lige 2006. godine, a pet puta je bio kandidat za najboljeg fudbalera na svijetu i jednom za „zlatnu loptu“. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 40 utakmica i postigao šest golova.

Počasni predjednik Rekreativa je Dr Nele Karajlić, čije ime nosi i stadion u Česmi, a članovi kluba, osim Žuninja, su Leo Mesi, Nikola Karabatić, Jelena Janković, BOra Milutinović, Emir Kusturica, Ronald de Bur i Rud Gulita.

Osim po poznatim svjetskim imenima u svojim redovima, fudbalski klub Rekreativo poznat je i po svom humanitarnom radu. Članovi ovog kluba zajedno sa florbol klubom Rekreativo i navaijačima i prijateljima u četvrtak su organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi u koj je prikupljena 21 doza krvi.

(MONDO, foto: www.rekreativo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC