• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJVODINA: Motiva ima, idemo na pobjedu!

Ako je suditi po konferenciji za novinare Vojvodine, derbi sa Zvezdom biće atraktivan, jer "lale" dolaze po bodove.

 VOJVODINA: Motiva ima, idemo na pobjedu! Izvor: MONDO

Dugo godina je važilo "pravilo" da se fudbaleri Vojvodine čim pređu most preko Dunava kod Beške maltene sami se predaju prije početka duela sa Crvenom zvezdom ili Partizanom.

Međutim, posljednjih sezona to baš i nije slučaj. Vojvodina je znala da osvoji bod ili sva tri i u Humskoj i u Ljutice Bogdana, prošle sezone je savladala Partizan na njegovom terenu u polufinalu nacionalnog kupa.

U tekućem takmičenju Jelen Superlige Srbije, Vojvodina je jedina pobijedila i nadigala Partizan na svom "Karađorđu" (2:0).

U subotu, "lale" stižu u Beograd na derbi posljednjeg kola jesenjeg dijela sezone, protiv Crvene zvezde. Za Vojvodinu će prvi put protiv Zvezde igrati i Nikola Lazetić (misli se na prvi put od povratka u Srbiju nakon internacionalne karijere i igranja za beogradske crveno-bijele).

"Derbi može da odluči jedan detalj, ili inspiracija pojedinca. Samopouzdanje nam ne manjka, u dobroj smo formi, ambicije su nam zdrave i poznate su svima, a želimo da jako dobro odigramo. Zvezdi prepuštamo ulogu blagog favorita, ali to ne znači da idemo bez ambicija i želja, naprotiv, imamo ih i ne krijemo ih", rekao je trener Vojvodine Zoran Milinković na konferenciji za novinare.

U sastavu Vojvodine neće biti Branislava Trajkovića kome je preminuo brat.

"Igraćemo za njega, da mu bar donekle ublažimo tugu za rano preminulim bratom, a to možemo samo pobjedom", naglasio je Milinković.

Imperativ pobjede je više na strani Zvezde, jer mora da ostane u bok Partizanu. Istina, ni Vojvodina se ne odriče šampionskih ambicija. A to znači i da se pobjeđuje na najtežim gostovanjima.

"Očekujemo da naši domaćini igraju ofanzivno i baš tu vidim prostor za nas da ih ugrozimo, jer u svaku utakmicu ulazimo da pobijedimo. Spremni smo za svaku opciju igre i slobodno mogu reći da će ovaj derbi biti kvalitetniji od onog između Zvezde i Partizana", uvjeren je Milinković.

Na konferenciji za novinare bila su i četvorica mladih reprezentativaca - Slobodan Medojević, Vuk Mitošević, Aleksandar Katai i Goran Smiljanić.

Oni su pokazatelj da Vojvodina nastavlja da bude rasadnik talenata u Srbiji.

"Izuzetno smo motivisani, mada nam je ovo najteže gostovanje. Idemo po tri boda i vjerujemo u sebe. Neka pobijedi bolji", rekao je Goran Smiljanić.

Vuk Mitošević sve više dobija šansu. "Volim izazovne utakmice, a ova će biti takva. Imamo motiva da pružimo i više od maksimuma i da pobijedimo. Prije pola godine pobijedili su nas u finalu kupa, ali sad smo iskusniji, imamo dosta samopouzdanja i bliži smo trijumfu u derbiju".

Slobodan Medojević sjeća se poraza u finalu kupa i svoje greške, ali o njoj više ne misli.

"U duelima sa Crvenom zvezdom i Partizanom imam najveći motiv, jer to su veliki klubovi. Ubijeđen sam da ćemo se predstaviti u pravom svjetlu. Dakle, više nemam šta puno da dodam. Zvezda igra pred svojom publikom, a imaćemo i mi naše. Mi ćemo da pričamo na terenu i vjerujem da će to biti lijepa priča, o kojoj ćemo razgovarati poslije utakmice", rekao je Medojević.

O očekivanjima u taboru Zvezde pročitajte OVDJE

MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC