• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Butorović: Dokle više samo Partizan i Zvezda?

Predsednik Vojvodine najavljuje da će novosadski klub razmotriti da li će sljedeće godine igrati u Superligi.

 Butorović: Dokle više samo Partizan i Zvezda? Izvor: MONDO

Fudbalski klub Vojvodina i dalje se ne miri sa odlukom Zajednice superligaša da dozvoli zamjenu domaćinstva Partizana i Slobode Sevojno.

Novosađani su jedini, uz Crvenu zvezdu, glasali protiv tog zahtjeva na sjednici Izvršnog odbora tela koje rukovodi najjačom srpskom fudbalskom ligom, a potom su saopštili i da povlače svoje predstavnike iz Zajednice.

Predsjednik Vojvodine Ratko Butorović izjavio je da je "prvenstvo neregularno" i čak najavio da će novosadski klub razmisliti da li će naredne godine uopšte učestvovati u takmičenju!

"Odavno je svima jasno da se fudbal u Srbiji igra zbog Zvezde i Partizana, to potvrđuju minuli događaji. Neka sada ide ovako, a vidjećemo da li ćemo dogodine uopšte učestvovati", rekao je prvi čovjek novosadskog superligaša za Nacionalni Građanski list.

Crvena zvezda i Vojvodina su bili protiv zamjene domaćinstava Partizana i Slobode, jer smatraju da su crno-bijeli time favorizovani u borbi za titulu.

"Zar mi nemamo pravo da štitimo svoje interese i da pokušamo da ukažemo na nepravilnosti?", pita se Butorović i nastavio: "Sada je definitivno jasno da je prvenstvo neregularno. Zašto se uopšte obavljalo žrijebanje kad se ne poštuje raspored!? Pa i mi smo igrali sa Slobodom i gostovali smo u Lučanima i ne vidim zašto isto to ne mogu i drugi da urade".

On tvrdi da je u razgovoru sa predstavnicima drugih klubova od njih isto čuo protivljenje ideji da se Slobodi dozvoli da sada gostuje u Humskoj, a da potom Partizan dočeka na novom stadionu u Užicu.

"U ličnim razgovorima sa predstavnicima drugih klubova svi oni su zgražavali nad samom idejom da se nešto ovako dogodi, ali kada je došao trenutak glasanja nisu imali hrabrosti da izraze svoj lični stav, to mnogo govori o svemu. Osim toga, zar je moguće da se rukovodstvo FSS, kao vrhovni fudbalski organ u Srbiji, ne izjašnjava povodom ovih dešavanja, i to je tema za razmišljanje", rekao je "Bata Kan Kan" i dodao da je Vojvodina već povukla svoje predstavnike iz svih foruma Zajednice superligaša jer "ne želi da učestvuje u svemu tome".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC