• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nijemci: Šta će nam Mundijal bez piva i žena

I Nijemci ogorčeni što se fudbalsko prvenstvo svijeta 2022. održava u Kataru.

 Nijemci: Šta će nam Mundijal bez piva i žena Izvor: MONDO

Odluka Borda Svjetske fudbalske federacije da organizaciju Mundijala 2022. dodijeli Kataru, naišla je na oštre osude širom planete.

Englezi, koji su još uvijek u šoku poslije izbora u četvrtak kada su ubjedljivo poraženi od Rusije u prvom krugu glasanja za organizaciju šampionata 2018, reagovali su još isto veče raznim komentarima poznatih sportskih kolumnista u kojima se osuđuje odluka FIFA da Svjetsko prvenstvo preseli na Srednji istok, u malu državu u kojoj još uvijek vladaju šeriatski zakoni.

Reagovali su i Nijemci. Poruka je jasna: nema fudbala bez piva i golišavih žena na tribinama!

"Mislim da bi kod ovakvih izbora trebalo da se vodi računa o širokom raspoloženju koje vlada u nekoj državi", rekao je Oliver Birof za "Bild". Direktor njemačke reprezentacije smatra da Katar nije najbolje rješenje.

"Sve u svemu, mislim da će prvenstvo 2022. biti vrlo dosadno. Šta može da nam donese prvi pustinjski Mundijal? Pre svega - paklene vrućine, leti je tamperatura preko 40 stepeni celzijusa. Znam da će Arapi izgraditi moderne klimatizovane stadione, ali šta ćemo sa navijačima ispred stadiona i igračima na terenu", pita se Birof.

"Bild" u daljem tekstu konstatuje da će na raspoloženje navijača uticati i to što su muslimanski zakoni vrlo strogi po pitanju aklohola i žena. Njemački list kaže da će navijači ostati bez omiljenog pića - piva, jer je konzumiranje alkohola dozvoljeno samo u hotelima, dok je javna konzumacija potpuno zabranjena.

U Brazilu (2014) i Rusiji (2018) očekuje se najezda lepih i golišavih žena na tribinama, dok će se u Kataru videti potpuno drugačija slika, kaže se u tekstu "Bilda" i dodaje da je na plažama skidanje odjeće dozvoljeno, dok na stadionima još nije.

Novinar "Bilda" se nada da će zakoni biti blaži za vrijeme Mundijala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC