• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Neka se Partizan ogradi!

Crveno-bijeli u saopštenju povodom napada na njihove prostorije ističu da odgovornost snose oni koji su odobrili zamjenu domaćinstva Slobode i Partizana.

 ZVEZDA: Neka se Partizan ogradi!  Izvor: MONDO

"Danas u 14.03 časova grupa od oko dvije stotine navijača Partizana napala je prostorije FK Crvena zvezda", kaže se na početku saopštenja koje je klub sa Marakane objavio na zvaničnom sajtu.

Slijedi detaljan opis napada, koji prenosimo u cjelini:

"Huligani su se do stadiona Zvezde dovezli gradskim prevozom, da bi prvo napali ulaz u VIP galeriju, gdje su polomili stakla i pokušali da uđu u prostorije Marketinga kluba i Servisa za članstvo. U tom trenutku se u prostorijama marketinga nalazilo osam djevojaka zaposlenih u klubu. Poslije otpora koje je pružilo obezbjeđenje, nastavili su da razbijaju stakla na stadionu i pokušali da uđu u restoran u centralnoj loži stadiona Crvene zvezde. U njemu se nalazio predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić, sa nekoliko članova uprave koji su imali sastanak sa predstavnicima njemačkih i austrijskih kompanija u posjeti našem klubu".

U trenutku napada se u prostorijama kluba nalazilo petoro djece starosti od dvije do šest godina, a na obližnjim terenima omladinske škole igrale su "nade" Zvezde i Vojvodine.

"Huligani su imali bejzbol palice, lopate, sjekire, noževe i štangle, kao i vreće sa kamenicama. Obezbjeđenje kluba je zajedno sa predsjednikom Lukićem i članovima uprave izašlo ispred svečane lože i samo zahvaljujući tome huligani nisu demolirali prostorije. Braneći klub, predsjednik Lukić, članovi uprave i obezbjeđenja kluba, dobili su nekoliko kamenica i udaraca po tijelu. Kamenicama i štanglama nanijeta je šteta i parkiranim automobilima".

Napad je prekinut pojavom pripadnika policije, poslije čega su se huligani razbježali prema Trgu neznanog junaka.

Crveno-bijeli poručuju da "odgovornost za ovaj divljački čin snose oni koji su donijeli nerazumnu odluku da se promijeni domaćinstvo utakmice koju su igrali Partizan i Sloboda".

"Zvezda je javno upozoravala da ova odluka prvenstvo čini neregularnim. U svim kontaktima sa Zajednicom prvoligaša i predstavnicima Policijske uprave za grad Beograd, ukazivali smo da je odigravanje dvije utakmice u istom danu rizično po bezbjednost. Na sastancima održanim tim povodom, Policijska uprava je takođe bila protiv odigravanja utakmice Partizan - Sloboda u Beogradu".

"Nažalost, odgovorni koji su donijeli odluku o zamjeni domaćinstva nisu imali sluha za primjedbe i Zvezde i policije. Zahtijevaćemo da zbog toga odgovaraju", navodi se u saopštenju.

Trofejni klub smatra da je napad huligana na stadion i "pokušaj linča predsjednika i zaposlenih" posljedica hajke koja se "već nekoliko nedelja vodi protiv Crvene zvezde".

"Očekujemo da se FK Partizan ogradi od huligana koji su rušili naš stadion, kao i da se odmah sastanu nadležni organi Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice superligaša, kako bi se utvrdila odgovornost za ono što se dogodilo".

"Domaće prvenstvo je već pretvoreno u lakrdiju i cirkus, u kojima je sport najmanje važan. Posljednji je trenutak da se pauza u prvenstvu iskoristi da se fudbal u Srbiji dovede u red i da interes sporta bude iznad interesa pojedinaca, kako što je sada", zaključak je crveno-bijelih.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC