• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Šalke pobijedio Bajern!

Šalke u susretu sa šampionom nastavio niz odličnih igara na svom stadionu. Majnc izgubio u Frankfurtu, Hanover treći, novi remi Volfsburga.

 BUNDES: Šalke pobijedio Bajern! Izvor: MONDO

Silno pojačani Šalke ove sezone je dugo čekao bundesligašku pobjedu pred svojim navijačima. Kada je konačno krenuo, izgleda da će se teško zaustaviti...

Tim iz Gelzenkirhena je poslije Sent Paulija (3:0) i Verdera (4:0) srušio i Bajern - 2:0 - koji u prvom poluvremenu nije imao sreće i umijeća da povede makar minimalnom razlikom.

Reprezentativni golman Manuel Nojer činio je čuda, poslije šuta Švajnštajgera u 39. minutu ga je spasila stativa. A, onda je pao gol koji je promijenio sve.

Raul Gonzales upornošću je došao do lopte poslije duela sa Brenom, njegov šut iskosa izblokirao je Timoščuk, ali je iz drugog plana stigao Hoze Hurado i uz pomoć stative pogodio mrežu - 1:0 (58. minut)!

Šalke je dobio na samopouzdanju, a devet minuta kasnije je Benedikt Hevedes iz neposredne blizine postavio konačan rezultat i to iz drugog pokušaja. Do kraja je bilo vremena da Mario Gomez promaši sjajnu šansu za postizanje počasnog gola, ali i da se Nojer istakne još jednom prvoklasnom odbranom.

Bajern je iz sedam gostovanja ove sezone ostvario samo jednu pobjedu i prvoplasirana Borusija iz Dortmunda bi u nedelju mogla da mu pobjegne na nevjerovatnih 17 bodova!

Navikli smo da utakmice u Bundesligi, jednog od najjačih u Evropi, obiluju golovima. Ali, dogodi se i neko kolo u kojem se strijelci uspavaju.

Tako je bilo u prvih pet mečeva 15. kola. Samo sedam golova, a jedan meč završen je bez pogotka.

Majnc je poražen u Frankfurtu i ostao je na sedam bodova zaostatka za Borusijom iz Dortmunda, koja bi u nedelju mogla da uveća prednost nad najvećim konkurentom za titulu.

Poslije dvije vezane pobjede, Majnc je zastao u Frankfurtu, a pobjednosni gol za domaće postigao je Gekas sa penala u 84. minutu.

Došlo je do promjene na začelju. Borusija iz Menhegldbaha ustupila je "fenjer" Štutgartu. Borusija je pobijedila Hanover 1:0, a Štutgart je osvojio samo bod na svom stadionu protiv Hofenhajma, koji je do prednosti došao pogotkom reprezentativca Bosne i Hercegovine Sejada Salihovića.

Jedini meč bez golova odigrali su Volsfburg i Verder. Zanimljivo, drugi reprezentativac BiH Edin Džeko promašenim jedanaestercem se postarao da "vukovi" upišu četvrti uzastopni remi.

REZULTATI 15. KOLA:

Borusija Menhengladbah - Hanover 1:2 (1:0)
/Bredli 17' - Hanke 73', Ja Konan 75'/

Ajntraht - Majnc 2:1 (1:1)
/Rus 35', Gekas 84'p - Šurle 42'p/

Frajburg - HSV 1:0 (1:0)
/Sise 3'/

Štutgart - Hofenhajm 1:1 (1:1)
/Harnik 34' - Salihović 11'/

Volfsburg - Verder 0:0

Šalke - Bajern 2:0 (0:0)
/Hurado 58', Hevedes 67'/

nedelja:

Leverkuzen - Keln (15.30)
Nirnberg - Borusija Dortmund (17.30)

petak:

Sent Pauli - Kajzerslautern 1:0 (0:0)
/Tifert 48' ag/

TABELA: Borusija D. /-1/ 37, Majnc 30, Hanover 28, Leverkuzen /-1/ 26, Frajburg 24, Hofenhajm 23, Bajern 23, Ajntraht 23, HSV 21, Verder 19, Nirnberg /-1/ 18, Kajzerslautern 17, Volfsburg 17, Sent Pauli 17, Šalke 16, Štutgart 12, Keln /-1/ 12, Borusija M. 10 bodova.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC