• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Čarobnjak Nasri, spasilac Žigić

Arsenal pobijedio Fulam i izbio na čelo tabele. Nikola Žigić asistirao za remi Birmingema sa Totenhemom. Čelsiju opet samo bod. Kolarov isključen.

 PREMIJER: Čarobnjak Nasri, spasilac Žigić Izvor: MONDO

Koliko je Premijer liga ove sezone ujednačena i nepredvidiva, najbolje govori podatak da prvo mjesto poslije 16. kola zauzima ekipa koja je izgubila tri utakmice na svom stadionu!

To je Arsenal, koji je zahvaljujući pogocima Samira Nasrija u 14. i 75. minutu zasluženo, ali teško slavio protiv gradskog rivala Fulama - 2:1.

Nasrijevim golovima prethodilo je "plesanje" u kaznenom prostoru, kakvog se ne bi postidio ni legendarni Pele. Kod prvog pogotka je "lažnjacima" bacio na travu dvojicu fudbalera Fulama, a kod drugog predriblao dvojicu i golmana Švarcera. Tom prilikom se zanio u lijevu stranu, ali je uspio da iz okreta, takoreći iz mrtvog ugla, pošalje loptu u nebranjenu mrežu!

"Tobdžije" imaju bod više od Mančester junajteda, čiji je duel sa Blekpulom odložen zbog lošeg stanja u kojem se nalazi teren (zaleđen).

Arsenal će u srijedu, u posljednjem kolu grupne faze Lige šampiona, ugostiti Partizan.

Nikola Žigić je iz uloge "meč-vinera" u četvrtfinalu Liga kupa protiv Aston Vile, preuzeo ulogu spasioca ekipe Birmingema.

Domaćin je od 19. minuta gubio od Totenhema na svom stadionu, a tek devet minuta prije kraja izjednačio je Krejg Gardner. On se probio kroz sredinu šesnaesterca i smjestio iza Gomešovih leđa nešto što bi se moglo nazvati Žigićevim centaršutom sa desne strane.

Naravno, reprezentativac Srbije ga nije proigrao nogom, već glavom!

Mančester siti slavio je kod kuće prvi put od 3. oktobra i utakmice sa Njukaslom. Uslijedila su tri meča bez postignutog gola (Arsenal 0:3, Mančester junajted i Birmingem po 0:0), a ove subote "mršavih" 1:0 protiv Boltona.

Siti je poveo već u četvrtom minutu, preko Karlosa Teveza, poslije je promašio mnogo dobrih prilika, uključujući stativu Balotelija i prečku Silve. Aleksandar Kolarov je u 79. minutu isključen zbog dva oštra starta u kratkom vremenskom razmaku, ali minimalno vođstvo njegovog tima je ostalo netaknuto.

Te sreće nije bio Čelsi, koji već četiri kola ne zna šta je to pobjeda. Doživio je dva poraza zaredom, pa vezao dva remija, posljednji protiv Evertona na svom stadionu.

"Plavcima" je prednost donio Didije Drogba sa 11 metara, a izjednačio "rezervista" gostiju Džermejn Bekford u 86. minutu. Branislav Ivanović igrao je u tandemu sa Džonom Terijem.

Nenad Milijaš proveo je na terenu svih 90 minuta u glatkom porazu Vulvsa od Blekburna. Njegov tim će i narednih nedelju dana provesti na dnu tabele.

REZULTATI 16. KOLA:

Arsenal - Fulam 2:1 (1:1)
/Nasri 14, 75 - Kamara 30/

Birmingem - Totenhem 1:1 (0:1)
/Gardner 81 - Basong 19/

Blekburn - Vulvs 3:0 (2:0)
/Dan 29, Emerton 43, Nelsen 53/

Everton - Čelsi 1:1 (1:0)
/Drogba 42p - Bekford 86/

Mančester siti - Bolton 1:0 (1:0)
/Tevez 4/

Vigan - Stouk 2:2 (2:2)
/Kolins 30ag, Kleverli 40 - Hut 18, Eterington 31/

Blekpul - Mančester junajted (odloženo)

nedelja

Vest Bromvič Albion - Njukasl (14.30)
Sanderlend - Vest Hem (17.00)

ponedeljak

Liverpul - Aston Vila (21.00)

TABELA: Arsenal 32, Mančester j. (-1) 31, Čelsi 30, Mančester s. 29, Totenhem 26, Bolton 23, Stouk 21, Blekburn 21, Sanderlend (-1) 20, Njukasl (-1) 19, Liverpul (-1) 19, Blekpul (-1) 19, VBA (-1) 19, Birmingem 18, Everton 17, Aston Vila (-1) 17, Fulam 15, Vigan 15, Vest Hem (-1) 12, Vulvs 12.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC