• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Milan bježi, Roma posrće

Milan lako pobijedio Brešu 3:0 i opet je sam na vrhu tabele. Roma vodila 2:0 u Veroni, na kraju bilo 2:2.

 SERIJA A: Milan bježi, Roma posrće Izvor: MONDO

Milan je rutinski savladao Brešu 3:0 (3:0) i ponovo pobjegao tri koraka Laciju, koji se pobjedom u petak nad Interom (3:1) izjednačio na vrhu tabele sa "rosonerima".

Lider sada ima 33 boda, čak devet više od trećeplasiranih Juventusa i Napolija, koji doduše imaju utakmicu manje, odnosno deset više od Palerma i gradskog rivala...

Nije bilo teško Milanu da peti put uzastopno pobijedi Brešu.

Preboljeli su igrači Milana prošlonedeljni kiks u Đenovi (1:1 sa Sampdorijom) i nastavili tamo gdje su prethodno stali na pobjedničkom kolosijeku.

Goste je "načeo" Kevin Prins Boateng već u četvrtom minutu. Sa peterca je postigao gol poslije asistencije Zlatana Ibrahimovića.

U 28. minutu bilo je 2:0. Finac Perparim Hetemaj je napravio kardinalnu grešku, želeći da gotovo sa polovine terena vrati loptu golmanu. On je u stvari uposlio Robinja kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

Samo tri minuta kasnije postavljen je konačan rezultat. Držao je Ibrahimović loptu na ivici šesnaesterca, a onda je krenuo nekoliko koraka napred pored Žilberta Martineza i neodbranjivo tukao za konačnih - 3:0.

Roma je u Veroni vodila 2:0 poslije prvog poluvremena, ali je osvojila samo bod. Kjevo je u nastavku stigao do izjednačenja.

"Vučica" posrće. Poslije ubedljivog poraza od Palerma u prošlom kolu (1:3) htjela da se rehabilituje u Veroni. I djelovalo je da će biti tako kada je Brazilac Fabio Simplisio tresao mrežu domaćina u 26. i 44. minutu.

Međutim, Davide Moskardeli i Urugvajac Pablo Granoće donijeli su izjednačenje pogocima u 61. i 83. minutu.

Tek onda je trener Rome Klaudio Ranijeri na teren poslao Žeremija Meneza, dok je Frančesko Toti ostao na klupi do kraja. Umjesto novog vođstva, Roma je ostala sa igračem manje, jer je u 86. minutu zbog oštrog starta isključen Danijele De Rosi.

Kjevo je tako produžio seriju bez poraza na četiri utakmice. U prošlom kolu nije igrao u Bolonji, meč je odložen zbog snijega, a prethodno je kao domaćin bio bolji od Intera.

Utakmica u Veroni odigrana je po veoma lošem terenu, a Kjevo je ostao bez pobjede nad Romom i u 13. uzastopnom međusobnom duelu.

Parovi i rezultati 15. kola:

Kjevo - Roma 2:2 (0:2)
/Moskardeli 61, Granoće 83 - Simplisio 26, 44/

Milan - Breša 3:0 (3:0)
/Boateng 4, Robinjo 28, Ibrahimović 31/

Nedelja

Ćezena - Bolonja 15,00
Fiorentina - Kaljari
Leće - Đenova
Parma - Udineze
Sampdorija - Bari

Katanija - Juventus 20,45

Ponedeljak

Napoli - Palermo 20,45

Petak

Parma - Inter 3:1 (1:0)
/Bjava 27, Zarate 52, Ernanes 88 - Pandev 74/

TABELA: Milan (+1) 33, Lacio (+1) 30, Juventus 24, Napoli 24, Palermo 23, Inter (+1) 23, Roma (+1) 23, Sampdorija 20, Kjevo 20, Udineze 20, Katanija 18, Đenova 18, Kaljari 17, Fiorentina 16, Parma 15, Bolonja (-1) 14, Ćezena 12, Breša (+1) 12, Leće 12, Bari 10.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC