• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ERIJA A: Kvaljarela pokorio Siciliju

Juventus nadigrao Kataniju, uz veliki promašaj Krasića na kraju utakmice. Fiorentina pobijedila Kaljari golom Mutua, Krespo dvostruki strijelac.

 ERIJA A: Kvaljarela pokorio Siciliju Izvor: MONDO

Jednom od boljih igara ove sezone, Juventus je utišao navijače na stadionu Anđelo Masimino i savladao Kataniju ubjedljivije nego što govori konačnih 3:1.

Junak utakmice, poslije koje je Juventus održao korak sa vodećim timovima, Milanom i Laciom, bio je napadač Fabio Kvaljarela. Zvanično je postigao dva pogotka, a ustvari tri, s tim da mu prvi nije priznat sudijskom greškom.

Pošto je Pepe doveo "staru damu" u vođstvo, a ekspresno izjednačio Japanac Morimoto, Kvaljarelina lopta se od prečke odbila iza gol-linije i vratila u polje. Kao u slučaju Frenka Lamparda na Mundijalu u Južnoj Africi, gol je bio ali - nije bio!

Manje od dva minuta poslije toga, u finišu prvog poluvremena, pravda je zadovoljena jer je Kvaljarela matirao golmana Anduhara za miran odlazak na odmor - 2:1.

Konačan rezultat isti igrač je postavio pošto je na oko 25 metara od gola "ukrao" loptu Bjađantiju i unutrašnjim dijelom kopačke je poslao u gornji desni ugao.

Miloš Krasić je u posljednjim trenucima utakmice mogao da kruniše solidnu partiju, ali je poslije ne baš idealnog dodavanja Del Pjera u kontranapadu promašio praznu mrežu sa pet-šest metara!

Adrijan Mutu je donio radost Siniši Mihajloviću i Fiorentini, koja je prekinula seriju od dva kola bez pobjede. "Viola" je, sa Ademom Ljajićem u timu, dala dva gola Kaljariju, ali je priznat samo Mutoov, glavom u 52. minutu.

Drugi gol koji je dao Marko Donadel je poništen. Ipak, i onaj priznati gol Rumuna bio je dovoljan za čak 17 uzastopno slavlje Fiorentine nad Kaljarijem.

"Ljubičasti" su sa ova tri boda došli do komotne pozicije u sredini tabele.

Đenova je gubila na poluvremenu, na gostovanju Lećeu, ali je u nastavku napravila preokret i dobila 3:1. Leće je vezao sedmi meč bez uspjeha, a Đenovljani su prekinuli niz od dva kola bez pobjede.

Veteran Ernan Krespo je sa dva gola najzaslužniji za pobjedu Parme nad Udinezeom. Na svom kontu Argentinac sada ima šest golova u ovoj sezoni.

Sampdorija je isprašila najlošiju ekipu u Seriji A - Bari. Doduše, prvi gol Sampa je dala iz penala, a potom je u drugom dijelu imala i igrača više. Bariju je ovo čak 10 uzastopni meč bez trijumfa (dva remija i osam poraza!).

U gostima je slavila i Bolonja. Zanimljivo, ovo je prva pobjeda Bolonje nad Ćezenom i to u njihovom devetom duelu. U prethodnih osam - četiri pobjede Ćezene i četiri remija.

REZULTATI 15. KOLA:

Ćezena - Bolonja 0:2 (0:1)
/Di Vajo 31', Britos 87'/

Fiorentina - Kaljari 1:0 (0:0)
/Mutu 52'/

Leće - Đenova 1:3 (1:0)
/Ofere 45' - Toni 55', Ranokija 76', Rosi 90+5'/

Parma - Udineze 2:1 (1:1)
/Krespo 24'p, 56' - Di Natale 35'/

Sampdorija - Bari 3:0 (1:0)
/Pacini 17'p, Guberti 56', 61'/

Katanija - Juventus 1:3 (1:2)
/Morimoto 37 - Pepe 35, Kvaljarela 44, 58/

subota:

Kjevo - Roma 2:2 (0:2)
/Moskardeli 61, Granoće 83 - Simplisio 26, 44/

Milan - Breša 3:0 (3:0)
/Boateng 4, Robinjo 28, Ibrahimović 31/

ponedeljak:

Napoli - Palermo 20.45

petak:

Lacio - Inter 3:1 (1:0)
/Bjava 27, Zarate 52, Ernanes 88 - Pandev 74/

TABELA: Milan 33, Lacio 30, Juventus 27, Napoli /-1/ 24, Palermo /-1/ 23, Inter 23, Roma 23, Sampdorija 23, Đenova 21, Kjevo /-1/ 20, Udineze 20, Fiorentina 19, Katanija 18, Parma 18, Kaljari 17, Bolonja*** /-1/ 16, Breša 12, Ćezena 12, Leće 12, Bari 10.

***Bolonji je oduzet bod zbog neplaćanja poreza.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC