• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''On je silovatelj, mi poštujemo žene'': Slavni Brazilac se vratio u domovinu, pa napravio haos svom klubu!

Autor Dušan Ninković

Podrška lepšem polu i poštovanje klijentkinja, na pravi način.

 Robinjo-transfer-Santos-sponzori-kluba Izvor: Getty Images/Alexandre Schneider, Alexandre Schneider/Getty Images South America

Ponikao je u Santosu, vraćao se u ovaj tim na pozajmice, a sada je stigao da u klubu koji mu je pružio mnogo završi karijeru. Trebalo je da to bude lepa priča.

Ali, dolazak Robinja u klub u kom je ponikao ima i mračnu stranu. Jedan od sponzora Santosa odlučio je da ne želi da ima ništa sa tom ekipom nakon dolaska bivšeg reprezentativca Brazila.

Možda će vas zanimati

Tek tako, stomatološka firma ''Ortoprajd'' je saopštila Santosu da prekida ugovor koji su imali jer, za razliku od Robinja, oni imaju poštovanja prema ženama.

Povod za ovakvu reakciju su optužbe za silovanje koju su na račun Brazilca stizale još 2013. godine, kada je on napao jednu devojku. Tada je bio član Milana, a devojka koja je poreklom iz Albanije je prijavila silovanje od strane petorice muškaraca.

Robinjo je osuđen na devet godina zatvora, ali se u trenutku presude nalazio u Brazilu, koji nije imao nikakvu obavezu da ga izruči Italiji. Iako je kasnije igrao u Evropi, do odlaska u zatvor nikada nije došlo.

''Imamo ogromno poštovanje za istoriju Santosa, ali smo u ovom trenutku morali da raskinemo ugovor. Naši klijenti su pre svega žene i iz poštovanja prema njima, odlučili smo da ne sponzorišemo Santos. Nismo znali da će ekipa angažovati Robinja, ta vest nas je iznenadila'', naveo je Ričard Adam, jedan od direktora ove firme.

Fudbaler koji je za reprezentaciju Brazila odigrao 100 mečeva je uložio žalbu na odluku italijanskog suda, pa se još čeka razmatranje tog njegovog prigovora. Ukoliko se ispostavi da je nedužan, biće ukinuta devetogodišnja zatvorska kazna koju je trebalo da odsluži.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC