• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tukao je saigrača da bi igrao za Liverpul: Mladi fudbaler ispričao šokantne detalje!

Autor Dušan Ninković

Postojalo je upražnjeno mesto pred utakmicu FA kupa.

 Tukao je saigrača da bi igrao za Liverpul: Mladi fudbaler ispričao šokantne detalje! Izvor: Getty Images/Pete Norton, Pete Norton/Getty Images Europe

''Šta god da je bilo potrebno, uradio bih'', rekao je danas malo poznati Tom Brevit, nekadašnji fudbalewr Liverpula koji je pre nekoliko sezona mislio da za njega ima mesta u prvom timu tog kluba.

Imao je značajnu ulogu kao omladinac, bio kapiten svoje generacije, predvodio tim u finalu FA kupa za mlade... I želeo je da debituje, silno!

Toliko je bio spreman da bi lagano povredio saigrača i prijatelja kako bi mesto pripalo njemu.

''Ako je trebalo da povredim nekoga ili da prekinem prijateljstvo, mogao bih to. Samo sam želeo da igram za Liveprul, očajnički sam to želeo. To je bilo sve što sam hteo da uradim'', priča godinama kasnije Brevit.

Sezona 2015-16, prva u kojoj je Jirgen Klop sedeo na klupi Liverpula. Nekoliko defanzivaca je bilo povređeno pred meč u kupu sa Eksiterom, a mladi fudbaler je pretpostavio da će on popuniti mesto na štoperu.

Izvor: Guliver, Stu Forster/Getty Images Europe

Nije ni znao da Klop ima drugačije planove.

''Hoze Enrike je premešten na mesto centralnog defanzivca, a Tijago Ilori vraćen sa pozajmice iz Aston Vile'', kaže danas Tom, koji je tada ostao praznih šaka.

Ipak, sve te informacije je saznao nakon što je redovno tukao svog saigrača iz mladog tima Liverpula.

''Zaključio sam da je to izbor, on ili ja. Jedan će igrati za prvi tim. Počeo sam da ga pratim na treninzima, tokom mečeva, dok igramo igrice... Udarao sam ga, ne da bih ga povredio jako, ali da ne može da igra. Nisam želeo da mi stoji na putu'', govori defanzivac koji danas nema tim.

U pitanju je bio Danijel Kliri, fudbaler koji danas igra za Dandalk, a sa kojim je godinama bio prijatelj. Ta veza je danas prekinuta, a Kliri je svestan šta je Brevit pokušao da mu uradi.

Situacija je kulminirala tokom jednog meča kada su mladi fudbaleri Liveprula igrali 7 na 7. Kliri je ušao u duel nešto oštrije, ali je Brevit uzvratio mnogo grublje. To je značilo da momak koji je već neko vreme bio meta mora da koristi štake dve nedelje.

''Nisam želeo da ga uradim tako jako. Bilo mi je potrebno da propusti samo jedan meč. Uradio sam to namerno i ne mogu da budem ponosan na takav faul. Ali, ne mogu ni da kažem da mi je žao, u mojoj glavi je to bila dobra odluka'', zaključuje Brevit.

Na kraju nijedan od mladih fudbalera Liverpula nije stigao do meča sa Eksiterom. Brevit je nekoliko dana pre utakmice povredio glavu u jednom vazdušnom duelu, pa je Jirgen Klop morao da pronađe nova rešenja. Zapravo, već ih imao spremna.

Tom Brevit se nakon te sezone preselio u Midlzbro, gde takođe nije dobio šansu u seniorskom timu, a zatim je igrao za Fajld i Morekamb. Od ovog leta je slobodan igrač pošto je ugovor sa poslednjim timom za koji je nastupao raskinut.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC