• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fluminenze šampion Brazila

Poslije neizvjesne završnice brazilskog prvenstva, prvi je kroz cilj prošao Fluminenze.

 Fluminenze šampion Brazila Izvor: MONDO

Klubu iz Rio de Žaneira je to treća titula prvaka Brazila, odnosno tek druga otkako je 1971. ustanovljen Brazileiro.

Fluminense je posljednje, 38. kolo dočekao sa 68 bodova, jednim više od Korintijansa, a dva više od Kruzeira. Činilo se da će tim, za koji između ostalih igraju povratnici iz Evrope, Deko, Fred i Beleti, imati lak posao u posljednjoj rundi, jer je kao domaćin igrao protiv već otpisanog Guaranija.

Međutim, muka je trajala više od sat. Tek u 62. minutu Emerson je dao gol i, ispostavilo se, postavio konačan rezultat - 1:0. Ujedno, donio je titulu svom timu.

Istovremeno, Korintijans nije uspio da pobijedi na gostovanju Gojasu, koji je takođe napustio Seriju A. Bilo je 1:1. Kruzeiro se domogao drugog mjesta, jer je upisao "trojku" protiv Palmeirasa - 2:1.

Najviše titula prvaka Brazila osvajali su Palmeiras i Santos, po osam, dok je Sao Paolo najbolji u Brazileiru, sa šest trofeja.

Pored tri prvoplasirane ekipe u Kup Libertadores (pandan evropskoj Ligi šampiona) će i Gremio, jer je u direktnom duelu za četvrto mjesto deklasirao Botafogo - 3:0.

Pored Botafoga, u Kup Sudamerikana (slično Ligi Evrope) će i Internasional, Atletiko Paranense, Santos, Sao Paolo, Palmeiras, Seara i Vasko da Gama.

Od ranije se znalo da će Seriju A napustiti Prudente, Gojas i Guarani, dok je u posljednjem kolu odlučeno da njihovim stopama krene Vitorija.

Ona je sa Atletikom Gojaniense igrala bez golova, pa su oba tima završila prvenstvo sa po 42 boda. Međutim, gosti su ostvarili više pobjeda (11-9) što je prvi parametar kod istog broja bodova.

Zanimljivo je da Gojas, koji je ispao iz lige, ima priliku da osvoji trofej. Učesnik je finala Kupa Sudamerikana. U prvom meču kod kuće savladao je argentinski Independijente - 2:0. Slijedi revanš.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC