• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Partizanova jesen

Završena je jesenja fudbalska sezona u Srbiji. Vidjeli smo svašta, ponekad i ništa...

 Superliga u brojkama: Partizanova jesen Izvor: MONDO

Partizan je obilježio jesen. Prošao je prvi kroz cilj na polusezoni, postigao je ubjedljivo najviše golova (41), ima trojicu igrača u vrhu liste strijelaca, ostavio je najvećeg rivala Crvenu zvezdu sa pet bodova prednosti, igrao je Ligu šampiona...

Partizan je samo jednom poražen - od Vojvodine u Novom Sadu (0:2) i imao je samo jedan remi, protiv Spartaka u Humskoj.

Ove jeseni vidjeli smo ukupno 247 golova na 120 utakmica ili u prosjeku nešto više od dva gola po meču.

Najefikasnije je bilo 14. kolo sa 27 golova, a u poslednjem kolu jeseni bilo ih je tri manje, što je drugi najbolji učinak fudbalera superligaških klubova.

Gorak utisak ostaje zbog mizernih učinaka u šestom kolu - samo sedam golova, a u drugom kolu ih je bilo osam.

U 12. kolu dogodilo se nešto što se rijetko dešava - pet od osam mečeva je završeno identičnim rezultatom 0:1.

Poslednje, 15. kolo jesenjeg dijela prvenstva donijelo je novu "petardu" Partizana. Tri puta su crno-bijeli ove jeseni postizali po pet golova: protiv Metalca (5:0), protiv Smedereva (5:3) i u ovom kolu protiv Slobode Sevojno (5:2).

Srpski šampion je dao 41 gol, primio 11. Njegovi najveći rivali za titulu, Crvena zvezda i Vojvodina zajedno su dali 44 gola.

Najbolju odbranu ima Vojvodina - samo pet primljenih golova, Crvena zvezda je druga u tom segmentu sa osam, a odbrana Rada je kapitulirala devet puta.

Fudbaleri Smedereva imaju epitet "kraljevi remija" - u čak osam mečeva su osvojili po bod. Sledi Borac sa sedam, Javor i Spartak sa po šest.

Zanimljivo je da je Smederevo tek u ovom, poslednjem kolu polusezone slavilo na svom terenu poslije dva i po mjeseca! Poslednji put prije ovog kola (trijumf nad Inđijom 2:1), Smederevci su pobijedili na svom terenu u 5. kolu, 18. septembra - tada je savladan Čukarički 2:0.

Borac je imao nevjerovatnu negativnu seriju - od 3. kola i pobjede nad Metalcem (1:0) nije osjetio slast trijumfa do kraja jesenje polusezone! Čak 12 mečeva bez pobjede!

Jedini tim bez pobjede u jesenjoj polusezoni je Čukarički, koji je sakupio samo četiri boda i treba da se dogodi čudo pa da ekipu sa Banovog brda i sledeće sezone gledamo u Jelen Superligi.

Dvostruki strijelci u 15. kolu takmičenja bili su Kleo (Partizan) i Miloš Žeravica (OFK Beograd).

Sa ta dva gola, Kleo dijeli prvu poziciju na listi strijelaca sa klupskim drugom Ivicom Ilievim - po osam pogodaka. Iza njih je još jedan partizanovac - Radosav Petrović, kao i Nemanja Arsenijević iz Slobode, koji su dali po sedam.

Slijede ih Giorgi Merebašvili (Vojvodina), Vojo Ubiparip (Spartak) i dvojac iz Zvezde Andrija Kaluđerović i Miloš Trifunović - po šest golova.

Ove jeseni aktuelna je bila i "sječa trenerskih glava". Pola lige je promijenilo trenera: Crvena zvezda, Javor, Jagodina, Spartak, BSK, Inđija, Metalac, Hajduk i Čukarički.

"Šuška se" da Aleksandar Kristić, koji je preuzeo prvi tim poslije Ratka Dostanića, neće voditi Zvezdu na proljeće, ali sačekajmo kraj februara (ili možda malo ranije).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC