• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Partizana za derbi: Stanojevićeva jednačina sa mnogo nepoznatih! Počinju samo tri stranca?

Autor Nebojša Marković

Crno-beli u ovaj derbi ulaze u specifičnoj situaciji.

 Ovo je sastav Partizana za derbi: Stanojevićeva jednačina sa mnogo nepoznatih! Izvor: MN PRESS, MONDO - ilustracija

Do novog, 163. "večitog" derbija ostalo je manje od 24 sata, a navijače Partizana i dalje muči jedno vrlo jednostavno pitanje - kojih 11 igrača će pokušati da ponovo savlada Crvenu zvezdu?

Pitanje je možda jednostavno, ali je odgovor i više nego kompleksan. Na neke misterije i sam trener Aleksandar Stanojević tek treba da da odgovore.

Možda će vas zanimati

Situacija u Partizanu pred treći derbi u 2020. godini je vrlo specifična - to je prva utakmica crno-belih od završetka prelaznog roka u kojem su u poslednjih par dana stigla čak petorica.

U međuvremenu je bila i reprezentativna pauza, tokom koje Stanojević sa većinom igrača nije mogao ni da radi. Priprema radi, Filip Holender je bio zauzet obavezama u reprezentaciji Mađarske i upoznavanje sa novim okruženjem stiglo je tek par dana pred derbi.

Zbog svega toga, Stanojevićeva jednačina ima previše nepoznatih. Pre svega, koji sistem će koristiti? Da li će to biti uobičajenih 4-2-3-1 koji je ranije koristio Savo Milošević? Hoće li početi sa dva napadača, što inače preferira, i sa kojim igračima kada je u nedostatku potpuno spremnih špiceva? Ko će od stranaca morati da bude žrtvovan? I ko će zaigrati na sredini terena?

Sve to saznaćemo u nedelju, oko sat vremena pre početka utakmice. Do tada, pokušaćemo da odgonetnemo ovu pravu zagonetku koju i sam Stanojević mora da prvi reši.

Na golu će sigurno biti Vladimir Stojković, u svom 20. derbiju u dresu Partizana. Na desnoj strani odbrane biće Aleksandar Miljković, dok će uz njega na štoperu povratnik u redove crno-belih Svetozar Marković.

Izvor: MN PRESS

Toliko je i Stanojević potvrdio, a za preostala dva mesta u odbrani ima nešto više dilema. Uz levu aut-liniju treba očekivati da meč počne Slobodan Urošević pre nego povratnik Ivan Obradović koji nije u ritmu mečeva već jako dugo.

Na mesto drugog štopera, pored Markovića, mogao bi Bojan Ostojić, kao najiskusniji i neko ko je već ranije igrao u tandemu sa mladim Markovićem, ali i Maki Banjak. I to je još uvek nepoznato, ali Banjak je taj čije su partije u prethodnom periodu donosile više, dok je Ostojić uglavnom bio rezervna opcija.

Sredina terena umnogome zavisi i od toga da li će u napadu biti jedan špic ili dvojica. Kako je posle odlazaka Umara Sadika i Bojana Matića doveden samo Žan-Kristof Bajbek, Stanojević ima manje opcija i realnije je očekivati da Partizan zaigra sa jednim pravim napadačem.

To znači da bismo na sredini mogli da vidimo dvojicu centralnih i trojicu ofanzivnih vezista.

Saša Zdjelar je siguran na sredini terena, dok bi njegov partner mogao da ipak bude Bibars Natho. Stanojević jeste pričao da je Izraelac umoran posle tri meča u nacionalnom timu u samo sedam dana, ali posle povrede Aleksandra Šćekića, njegovo ime se nameće u startnoj postavi.

Preostale četiri pozicije su objektivno najveća nepoznanica.

Filip Stevanović će sigurno početi meč, kao drugi "bonus" igrač iz Svetu Markovića, dok se očekuje i Takuma Asano na terenu. Miloš Jojić je igrač kojeg Stanojević izuzetno ceni i on bi mogao da donese neku novu poletnost u igri crno-belih.

Izvor: MN PRESS

Za Sejdubu Sumu je Stanojević pre meča rekao da ni on ne zna hoće li početi meč ili će biti na klupi. To ne iznenađuje posle njegovih nešto slabijih partija u poslednje vreme, kao i činjenice da je Gvinejac najbolji meč odigrao kada je ušao s klupe u meču protiv Šarlroa. Na taj način je jedan derbi već rešio, pa nije nemoguće da Suma počne meč na klupi.

To bi otvorilo prostor za još jednog napadača, ali pitanje je - ko?

Za Žan-Kristofa Bajbeka postoje indicije da možda neće biti ni u protokolu, jer nije dovoljno spreman, a svakako jedan od petorice stranaca neće moći da učestvuje u derbiju zbog ograničenja na četiri takva igrača. 

Takođe, Filip Holender prevashodno nije napadač nego krilo, a kako se on tek ovih dana priključio crno-belima, za njega bi najrealnija mogućnost bila eventualni ulazak sa klupe.

U takvom odnosu snaga, Lazar Marković bi mogao da ponovo dobije priliku i u iznuđenoj situaciji počne meč u napadu kojem bi glavna karakteristika mogla da bude brzina. "Markec" nije briljirao u prethodnom periodu, ali nedostatak jasnih opcija u samom špicu mogao bi baš njemu da ide u prilog.

Zbog svega toga, sastav Partizana koji bismo mogli da vidimo u 163. "večitom" derbiju je sledeći:

V. Stojković - A. Miljković, S. Marković, M. Banjak, S. Urošević - S. Zdjelar, B. Natho - T. Asano, M. Jojić, F. Stevanović - L. Marković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC