• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Malo nedoumica

Iz grupa A, B, C i D traži se još samo jedan učesnik osmine finala Lige šampiona.

 LŠ: Malo nedoumica Izvor: MONDO

Pred utakmice posljednjeg, šestog kola Lige šampiona malo je nedoumica u grupama A, B, C i D, a oni koji su obezbijedili učesće u narednoj fazi uglavnom će odlučivati o pozicijama u vrhu tabele.

Od ukupno osam učesnika sljedeće faze iz ovih grupa čak sedam bilo je poznato poslije petog kola, koje je odigrano prije dvije sedmice. Praktično, jedino još nije rješeno ko će iz Grupe D, uz špansku Barselonu, izboriti plasman među 16 najboljih ekipa u Evropi.

U konkurenciji za drugo mjesto nalaze se danski Kopenhagen i ruski Rubin. Danci imaju bod više od ekipe iz Tatarstana i mnogo lakši zadatak u šestom kolu pošto dočekuju već otpisani grčki Panatinaikos, a Rubin gostuje u Barseloni.

Utjeha slabijem od ova dva tima biće zimovanje u Ligi Evrope, s obzirom da Panatinaikos nema ni teoretske šanse da zauzme treću poziciju.

U Grupi A za prvo mjesto se bore engleski Totenhem i italijanski Inter, koji imaju isti broj bodova, ali je klub iz Londona bolji u međusobnom skoru. Totenhem gostuje holandskom Tventeu, koji je siguran na trećem mjestu, a branilac titule prvaka Evrope ide "na noge" ove sezone lošem njemačkom Verderu u Bremen.

U Grupi B izvjesno je da će u osmini finala igrati njemački Šalke i francuski Lion, a portugalska Benfika će morati da se preusmjeri na takmičenje u Ligi Evrope. "Orlovi" iz Lisabona bi mogli da završe takmičenje po grupama sa istim brojem bodova kao i Lion, ali je međusobni skor na strani francuskog predstavnika.

Šalke igra dijametralno suprotno u Ligi šampiona i nacionalnom šampionatu, gdje se i dalje grčevito bori za opstanak. Trener Feliks Magat prošle sedmice je izjavio da je ljut na igrače jer drugačije pristupaju obavezama u evropskom kupu i Bundes ligi.

Za vikend je Šalke na domaćem terenu pobijedio ekipu minhenskog Bajerna sa 2:0 što bi moglo da nagovijesti ustaljivanje dobre forme kluba iz Gelzenkirhena.

Šalke ima bod više od Liona, a u posljednjem kolu gostuje u Lisabonu. Lion će dočekati veoma slabu ekipu Hapoela iz Tel Aviva.

U Grupi C prva dva mjesta već su rezervisali engleski Mančester Junajted i španska Valensija, a u trci za čelo tabele "crveni đavoli" se nalaze u mnogo boljoj situaciji.

Izabranici Aleksa Fergusona imaju tri boda više i bolji međusobni skor od Valensije, koju dočekuju u utorak uveče na "Old Trafordu".

Predstavnik Grupe C u Ligi Evrope biće škotski šampion Glazgov Rendžers, koji je ove sezone prikazao solidne partije u eliti, ali to je na kraju bilo nedovoljno da bi se ugrozile ambicije dva velika favorita. U posljednjem kolu "policajci" iz Glazgova gostovaće u Bursi istoimenom turskom prvaku.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC