• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi selektor, novi "orlići", želje iste

Aleksandar Janković je nedavno imenovan za selektora mlade reprezentacije Srbije i odmah je zavrnuo rukave.

 Novi selektor, novi "orlići", želje iste Izvor: MONDO

Poslije neuspjeha u nedavnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Danskoj, nova generacija "orlića" i novi selektor imaju zadatak da vrate Srbiju na staze uspjeha u ovom uzrastu (igrači do 21 godine).

Iako je jesenja sezona tek završena i fudbaleri su konačno dočekali odmor, Aleksandar Janković je odlučio da grupi mladih igrača "stavi veto" na odmor u naredna tri dana, kako bi se sa njima upoznao i pokazao im u grubim crtama šta od njih očekuje.

Prethodna generacija mlade reprezentacije Srbije važila je za supertalentovanu, ali ni ova koja je naslijedila ne zaostaje.

Riječ je o fudbalerima rođenim poslije 1. januara 1990. godine, a među njima već ima onih koje je Evropa upoznala i koje traži, kao što su Uroš Ćosić iz moskovskog CSKA, Matija Nastasić iz Partizana, koga traži Fiorentina, Slobodan Medojević iz Vojvodine...

Na stadionu Rada, u trodnevnom radu učestvovaće 22 igrača.

"Ovo je bila jedinstvena prilika da se okupimo prije nego što u februaru 2011. godine počnemo sa odigravanjem utakmica. Jasno nam je potpuno da su igrači umorni od sezone, fizički i psihički, ali smo se opredijelili da, ipak, pokušamo tokom tri dana rada da se upoznamo, postavimo neke taktičke zamisli, kako bismo već od sljedeće akcije odmah krenuli u uigravanje", objasnio je svrhu mini-pripreme selektor "orlića".

Pojedini fudbaleri morali su da otkažu poziv zbog povreda i bolesti, poput Nemanje Milića i Milana Rodića, a Uroš Ćosić je bio nakratko sa reprezentativnim drugovima, jer zbog obaveza CSKA u Ligi Evrope mora da se vrati u ekipu.

Aleksandar Janković je računao i na napadača Partizana Marka Šćepovića, ali da je njegov kolega, trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević "omeo" u namjeri, s obzirom na to da je suspendovao Šćepovića.

"Partizan je zbog suspenzije Marku Šćepoviću, uticao i na njegovo pojavljivanje na ovoj akciji, i poptuno poštujemo takav stav. Zahvaljujemo se, istovremeno, svim klubovima koji su imali razumijevanja i dozvolili igračima da dođu na mini-pripreme", rekao je selektor Janković.

SPISAK IGRAČA:

golmani - Branimir Aleksić (Spartak), Marko Dmitrović (Crvena zvezda), Aleksandar Kirovski (Zemun).

odbrana - Stefan Deak (Spartak Naljčik), Uroš Ćosić (CSKA), Uroš Vitas (Rad), Matija Nastasić (Partizan), Marko Petković (OFK Beograd), Milan Rodić (OFK Beograd), Milan Milanović (Lokomotiva Moskva), Goran Smiljanić (Vojvodina).

srednji red - Filip Kostić (Radnički, KG), Nenad Krstičić (Sampdorija), Slobodan Medojević (Vojvodina)
Vuk Mitošević (Vojvodina), Aleksandar Katai (Vojvodina), Saša Marković (OFK Beograd), Nikola Krčmarević (Čukarički), Darko Lazović (Crvena zvezda), Filip Knežević (Borac Čačak).

napad - Nemanja Kojić (Rad).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC