• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kamp Nou čekao Marka Bulata: Najluđa priča prelaznog roka, a možda ga ukrade Mančester siti!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Mladi fudbaler Šibenika je bio blizu transfera karijere.

 Marko Bulat Šibenik transfer Barselona Izvor: Getty Images/Tullio M. Puglia, TULLIO M. PUGLIA/GETTY IMAGES EUROPE

Priča iz marta isplivala je tek sada. Možda i nije tačno, ali za početak ćemo verovati porodici Bulat.

Marko je trebalo da postane fudbaler Barselone. Sve ga je čekalo na Kamp Nou, ali...

Možda će vas zanimati

Naravno, ako ste u prvi mah pomislili da se radi o srpskom pevaču Marku Bulatu, moramo da vas razočaramo. Ovde je reč o napadu Šibenika, mladom hrvatskom fudbaleru za kog kažu da je jedan od najvećih talenata u Evropi.

Marko Bulat je za Šibenik debitovao već sa 16 godina, a trenutno igra svoju treću sezonu u seniorskom fudbalu. Stigao je i do kapitenske trake, a jedan je od najboljih igrača svog tima u prvenstvu.

''Nismo hteli da objavljujemo, čekali smo da se to obavi. Kada je propalo, nismo želeli da na sva zvona pričamo o tome. Nažalost, ova pandemija je uništila moj transfer karijere, ali se nisam obeshrabrio'', navodi mladi Bulat.

Erik Abidal ga je čekao u Barseloni, na Kamp Nou je sve bilo pripremljeno za dolazak mladog reprezentativca Hrvatske. I onda je jedan sitan detalj promenio sve.

''To je bilo u petak, a u ponedeljak je trebalo da odlatimo za Barselonu. Sportski direktor nas je čekao tamo, ugovor je bio spreman. Ja, otac Josip i stric Ivan (obojica čelnici Šibenika) smo bili spremni za put. Te večeri su se zatvorile granice u Evropi, letovi su otkazani, a transfer propao.''

U međuvremenu je prekinuto prvenstvo u Hrvatskoj i Španiji, Barselona je obustavila aktivnosti oko dovođenja igrača, a nešto kasnije je i Erik Abidal napustio klub. Tada je postalo jasno da od transfera neće biti ništa.

Novac koji je bio u opticaju ne sme da pomene, ali bi njegovu egzistenciju rešio za duži vremenski period, dok bi Šibenik od obeštećenja mogao da živi deset godina. Ipak, Marko Bulat nije digao ruke od velikog transfera.

''Još sam u Barsinom programu, prate me. Nisu jedini, tu je i Mančester siti, oni su bili najkonkretniji engleski klub. Otac i stric su bili na razgovoru sa Gvardiolom, pregovarali, ali se odustalo jer je tim u koji su želel ida me pozajme imao igrača na mojoj pozajmici'', ističe mladi fudbaler.

Marko Bulat je rođen 2001. godine, prošao je reprezentativne selekcije do 19 godina i ukoliko su interesovanja Barselone i Mančester sitija tačna, možemo očekivati da uskoro bude nova velika prodaja iz hrvatske lige.

I to iz ekipe koja je tek ušla u najviši rang.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC