• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Platini francuskim fudbalerima: Vi ste idioti

Legenda francuskog fudbala Mišel Platini oštro je kritikovao igrače koji su odgovorni za fijasko Francuske na Mundijalu u Africi.

 Platini francuskim fudbalerima: Vi ste idioti Izvor: MONDO

Platini, koji je predsjednik UEFA, rekao je u srijedu da bi francuske reprezentativce koji su učestvovali u "fijasku" na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi trebalo doživotno suspendovati iz nacionalnog tima.

Igrače koji su bojkotovali treninge na Mundijalu u Južnoj Africi, nakon što je napadač Nikola Anelka izbačen iz ekipe zbog sukoba sa selektorom Rajmonom Domenekom na utakmici protiv Meksika (0:2), Platini je nazvao "potpuno beskorisnim" i "idiotima".

Fudbalski savez Francuske (FFF) kaznio je Anelku sa 18 utakmica zabrane igranja za nacionalni tim.

"To je patetično. Oni (fudbaleri) su idioti. Ne smijete da se igrate sa ugledom reprezentacije Francuske. Ja bih bio mnogo strožiji prema njima, nametnuo bih im doživotne suspenzije", rekao je Platini francuskim medijima.

Francuski savez suspendovao je i bivšeg kapitena Patrisa Evru na pet utakmica, Franka Riberija na tri, a Žeremija Tulalana na jednu utakmicu.

Takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Afrci Francuska je završila u prvoj fazi, bez pobjede, sa samo jednim bodom. FFF je poslije turnira otpustio selektora Domeneka, a Platini smatra da nijedan trener ne bi postigao bolji rezultat sa tom ekipom.

"Čak ni (Žoze) Morinjo ne bi postigao bolje rezultate od Domeneka. Mi nemamo dobar tim, nemamo sjajnu generaciju fudbalera", rekao je on.

Anelka je prošle nedjelje rekao da nikada nije želio da pjeva himnu.

Predsjednik UEFA rekao je da ni on nije pjevao "Marseljezu" dok je bio igrač.

"Nikada nisam pjevao Marseljezu, ali sam ipak volio Francusku. To je ratnička himna koja nema nikakve veze sa fudbalom", rekao je Platini.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC