• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA ŠAMPIONA: Častan oproštaj Partizana

Crno-bijeli poraženi u Londonu od Arsenala 3:1 (1:0), ali dobro reprezentovali srpski klupski fudbal.

 LIGA ŠAMPIONA: Častan oproštaj Partizana Izvor: MONDO

Ništa od novog muka u Londonu... Nije se ni očekivao. Naprotiv!

A, vrlo lako mogao je ponovo da se desi. Prvak Srbije nije uspio da osvoji nijedan bod u Ligi šampiona, ali se od elite oprostio časno! Arsenal - Partizan 3:1 (1:0).

Očekivali su mnogi katastrofu crno-bijelih u Londonu, veću od onih koje su doživjeli Braga (0:6) i Šahtjor (1:5), međutim, puleni Aleksandra Stanojevića odigrali su odličnu utakmicu na "Emiratima" i dobro namučili favorizovanog protivnika.

Čuveni Arsen Venger mogao je da se smiri tek u 77. minutu kada je Nasri riješio pitanje pobjednika.

FOTO-GALERIJU pogledajte OVDJE.

Ne može se reći da su se crno-bijeli, uprkos tome što nisu osvojili bod, obrukali u Ligi šampiona. Partizan je zauzeo posljednje mjesto u grupi, ali je očigledno platio veliku cijenu neiskustvu.

Definitivno, igrači Partizana nisu imali kvalitet za proljeće u Evropi, ali sigurno su ga imali za bar jedan bod na šest utakmica. To su potvrdili i u Londonu.

Dalje iz Grupe H idu Arsenal kao prvi, i Šahtjor (pobijedio Bragu 2:0) kao drugoplasirani tim. Partizan je od 32 kluba zauzeo 31. mjesto, jer slovačka Žilina ima slabiju gol razliku.



Arsenal je poveo tačno poslije pola sata igre. Marko Jovanović opet je skrivio penal u duelu sa "tobdžijama". Štoper crno-bijelih startovao je na Robina van Persija u trenutku kada je napadač Arsenala krenuo da izlazi iz kaznenog prostora, sudija Paolo Taljavento pokazao je, čini se prestrogo, na "bijelu tačku".

Holanđanin je preuzeo odgovornost i pogodio, iako je Stojković pročitao njegovu namjeru.

Van Persi, koji je u odsustvu Seska Farbegasa ponio kapitensku traku, protiv crno-bijelih je odigrao prvu utakmicu ove sezone u Ligi šampiona.

Srpski šampion bio je ravnopravan protivnik vodećoj ekipi Premijer lige u prvom poluvremenu. Arsenal za 45 minuta nije uspio da stvori nijednu priliku, doduše to nije pošlo za rukom ni Partizanu.

Poslije samo 20-ak sekundi igre u nastavku meča, Šamak je imao dobru šansu, međutim, Stojković je u posljednjem trenutku intervenisao ispred Francuza. Vrlo brzo i Nasri je u poziciji da zatrese mrežu, ali iz povoljne pozicije šutira preko gola.

Ovaj put odgovor je bio spreman i na drugoj strani! Za razliku od domaćih fudbalera, napadač Partizana, jedini na terenu je, bio je precizan - 1:1. Ilić je poveo akciju po lijevoj strani, odigrao u sredinu za Moreiru, koji je iz prve proslijedio do Klea.... Najbolji strijelac Partizana šutirao je sa ivice kaznenog prostora, lopta je pogodila Lorana Kosielnija i završila iza leđa Fabijanskog.

Brazilac je postigao oba gola za crno-bijele u Ligi šampiona, i to oba protiv Arsenala (prvi iz penala).

Krenuli su puleni Arsena Vengera na sve ili ništa i to im se isplatilo u 73. minutu. Još jedna greška Jovanovića i na semaforu je 2:1. Mladi štoper Partizana je poslije centaršuta sa desne strane servirao loptu Volkotu, koji pogađa mrežu.

U 77. minutu Nasri je otklonio sve dileme. Kompletna odbrana Beograđana mogla je samo da gleda kratke pasove protivničkih fudbalera ispred šesnaesterca, da bi prelijepu akciju završio je Francuz preciznim udracem po zemlji - 3:1.



Bilo je još prilika na obe strane, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

Gibs se povrijedio u 15. minutu, dok daleko veći problem za Vengera predstavlja činjenica da u osmini finala neće moći da računa na Sanju, koji je u finišu meča kao posljednji igrač odbrane oborio Lazevskog i dobio crevni karton.

Arsenal nastavlja borbu za prvu titulu prvaka Evrope, dok se Partizan oprašta od Lige šampiona i čeka neku novu priliku. Za to vrijeme očekuje ga borba na dva fronta u Srbiji, ali pre svega slijedi zaslužen zimski odmor.

Na utakmici u Londonu bilo je prisutno 58.000 gledalaca, a "parni valjak" je na "Emiratima" bodrilo oko 400 navijača.

ARSENAL: Fabijanski - Gibs (od 23. Ebue), Kosielni, Skilaći, Sanja - Aršavin (od 67. Volkot), Denilson, Song, Nasri - Van Persi, Šamak (od 76. Bendtner).

PARTIZAN: Stojković - Lazevski, Krstajić, Savić, Jovanović - Medo, Petrović - Ilić, Moreira (od 90. Brašanac), Babović (od 81. davidov) - Kleo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC