• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Niko nas nije ponizio

Trener Partizana zadovoljan pristupom i prikazanom igrom u porazu od Arsenala (3:1) na stadionu Emirejts. Stefan Savić: "Veliko iskustvo!"

 Stanojević: Niko nas nije ponizio Izvor: MONDO

Partizan je završio nastup u Ligi šampiona bez osvojenog boda, ali je na najtežoj utakmici, protiv Arsenala u Londonu, pružio najbolju partiju na evrosceni.

Prvi i drugi primljeni gol bili su pokloni domaćinu, treći je odraz pada koncentracije, ali i umijeća Samira Nasrija, koji ove sezone briljira u kontinuitetu. Kleo je uspio da izjednači na 1:1, što je jedini gol koji su crno-bijeli u Ligi šampiona postigli iz igre...

"Znam da su svi očekivali pet ili šest golova razlike, pa zato mogu da izrazim zadovoljstvo načinom na koji smo parirali vrhunskoj ekipi kao što je Arsenal", rekao je Stanojević posle meča.

On je utakmicu na Emirejtsu, na određeni način, vidio kao nastavak prethodnih pet mečeva u H grupi.

"Uvijek smo dobro parirali, bili tu negdje, međutim, kvalitet ovako velikih rivala je u tome što znaju da iskoriste jednu našu grešku".

Stanojević je rekao da je Partizan morao da igra defanzivno, ali da je to činio na način koji priliči prvaku Srbije.

"Zadovoljan sam taktičkom disciplinom i mirnoćom, jer nije bilo mnogo preskakanja igre iz zadnje linije. Pokušali smo da osvojimo teren pasovima, ali je lopta brzo završavala kod protivnika. Jasno je da je Arsenal mnogo bolji od nas".

Na oproštaju od fudbalske 2010, već su prisutne misli o ljetu 2011. godine.

"Niko nas u Ligi šampiona nije ponizio, a bilo je i takvih rezultata na drugim terenima. Međutim, uvijek nam je nešto falilo. Nije slučajno što nemamo nijedan bod, ali prisutno je zadovoljstvo što smo se dostojno suprotstavili protivnicima. Očekujem da sledeće sezone, uz određene promjene, napravimo i rezultatski pomak", zaključio je Aleksandar Stanojević i čestitao igračima na "vrlo uspješnoj sezoni".

Mladi štoper Stefan Savić angažovan je kao pojačanje za Ligu šampiona i u njemu su crno-bijeli dobili oslonac za budućnost.

"Mislim da smo ostavili lijep utisak i da nismo razočarali navijače. Imali smo dosta posla, jer je Arsenal napadao sa pet-šest igrača. Gol Klea nam je dao snagu da krenemo dalje, ali nas je Arsenalov drugi presjekao. Krivo mi je što nismo uspjeli da sačuvamo mrežu".

Savić je podvukao značaj ovako ozbiljnih ispita, čak i ako se završe porazima.

"Ovo je veliko iskustvo. Ovakve utakmice nemamo u našoj ligi i naravno da možemo samo da napredujemo kada ih igramo. Sada se okrećemo odmoru, pa onda pripremama za drugi dio prvenstva. Želimo da zadržimo prvo mjesto i probamo opet da se plasiramo u Ligu šampiona", rekao je reprezentativac Crne Gore.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC