• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

APERTURA: Estudiantes zgazio River

Estudiantes je pred 50.000 navijača River Plate u sred Buenos Airesa demonstrirao silu. Bilo je 4:0 za Huana Verona i drugove, ali će odluka o šampionu ipak pasti u nedjelju.

 APERTURA: Estudiantes zgazio River Izvor: MONDO

Odluka o novom šampionu Argentine u fudbalu pašće u nedjelju pred ponoć kada Estudiantes i Velez Sarsfild budu završili svoje utakmice posljednjeg, 19. kola Aperture.

Neizvjesnost je ostala potpuna poslije sinoćnjih mečeva 18. kola, pošto su i Estudiantes i Velez zabilježili pobjede.

Estudiantes je na Monumental stadionu u Buenos Airesu, pred oko 50.000 pristalica River Plate, deklasirao svog rivala sa 4:0, dok je Velez na svom terenu pobijedio posljednjeplasiranog Urakana sa 2:0.

Estudiantes je tako sačuvao dva boda prednosti u odnosu na Velez, ali mu je za ukupan trijumf neophodna pobjeda u posljednjem kolu pošto u slučaju istog broja bodova gol razlika ne igra nikakvu ulogu. Ukoliko se dogodi da Estudiantes osvoji samo bod, a Velez sva tri, ta dva tima sastali bi se u baražu i u direktnom duelu odlučili o novom prvaku.

Protiv River Plate, koja je u posljednje četiri utakmice osvojila deset od mogućih 12 bodova, Estudiantes je demonstrirao vrhunski fudbal.
Da suparniku neće ostaviti ni promil nade na eventualni uspjeh, tim iz La Plate je nagovijestio već u drugom minutu kada je poveo golom Leandra. Na isteku prvog poluvremena prednost je udvostručio Matias Sančes, da bi početkom nastavka Markos Roho doneo prednost svom timu od 3:0. Konačni rezultat utakmice postavio je Gabriel Merkado u 56. minutu.

Velez se protiv fenjeraša prvenstva mučio čitavo prvo poluvrijeme. Muke je prekratio Džonatan Kristaldo golovima u 52. i 84. minutu i produžio nadu svom timu do posljednjeg kola u kojem gostuje Rasing klubu. Estudiantes, pak, ima priliku da pred svojim navijačima proslavi titulu pošto će u posljednjoj rundi ugostiti Arsenal.

U Argentini, ali i još nekoliko južnoameričkih zemalja, šampionat se igra dva puta godišnje. Apertura (Otvaranje) i Klausura (Zatvaranje). Ne postoji važnije od ta dva šampionata, već se podjednako važnim prvakom države smatra i pobjednik Aperture i Klausure.

Osvoji li titulu, Estudijantesu iz La Plate to će biti peta u istoriji.
REZULTATI 18. KOLA APERTURE:

Godoj Kruz - Rasing Klub 1:0
River Plata - Estudiantes 0:4
Velez Sarsfild - Urakan 2:0
Arsenal - Kolon 2:1
Himnasia La Plata - Ol Bojs 3:1

U petak rano ujutru:

Banfild - Boka Juniors
Argentinos Juniors - Lanus
Njuels Old Bojs - Olimpo
Kilmeš - San Lorenco

TABELA: Estudiantes 42, Velez Sarsfild 40, Arsenal 32, Rasing 29, Godoj Kruz 28, River Plata 28, Njuels Old Bojs 26, Ol Bojs 25, Lanus 25, Argentinos Juniors 23, Boka Juniors 23, Kolon 23, Tirgre 21, San Lorenco 21, Banfild 19, Olimpo 15, Himnazija La Plata 14, Independiente 14, Kilmeš 13, Urakan 13.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC