• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić poslije svega: Suviše ofanzivno!

"Bili smo možda i ofanzivniji nego što je trebalo... Skupo smo platili neiskustvo", rekao je kapiten Partizana poslije završenog učešća u Ligi šampiona, bez osvojenog boda.

 Krstajić poslije svega: Suviše ofanzivno! Izvor: MONDO

Malo kom navijaču Partizana, ali i prosječnom posmatraču utakmice posljednjeg kola Grupe H Lige šampiona između Arsenala i Partizana (3:1) nije prošlo kroz glavu da je srpski šampion možda češće ove sezone trebalo da igra u nešto povučenijem sastavu.

U formaciji 4-5-1, šampion Srbije je na Emiratima bio dostojan rival engleskom gigantu i bio poražen "samo" sa dva gola razlike. "Samo", jer su na istom stadionu na sjeveru Londona, bolji timovi od Partizana, Braga i Šahtjor doživjeli destrukciju.

Prvi su izgubili sa 6:0, drugi sa 5:1.

Da li bi Partizan imao bod, dva ili više, da je u prvoj sezoni u Ligi šampiona poslije sedam godina, manje insistirao na ofanzivi, naročito na svom terenu? Možda bi...

Tako misli i kapiten Mladen Krstajić.

"Bili smo možda i ofanzivniji nego što je trebalo... Skupo smo platili neiskustvo", rekao je 37-godišnji Krstajić poslije šest utakmica u kojima nije osvojen bod, uz gol razliku 2:13.

I pored toga, mnogo je onih koji se slažu sa mladim trenerom Aleksandrom Stanojevićem, koji insistira na tome da njegov Partizan igra ofanzivno, u Humskoj uvijek, u gostima po potrebi, odnosno da takmičarski (ili ziheraški fudbal) nije u DNK crno-bijelih.

Bilo kako bilo, vjerovatno bi i igrači i Stanojević neke stvari drugačije uradili sada, kada je sve gotovo, ali najvažnija stvar za sve u Humskoj je da se u nastavku tekuće sezone i na početku naredne izbori novi plasman u Ligu šampiona, a za to postoji jedan jako bitan preduslov:

Biti šampion...

U prvenstvu Srbije slijedi zimska pauza, pa su tako crno-bijeli u Londonu prvi put ove sezone mogli da se potpuno opuste i poslije utakmice Lige šampiona ne razmišljaju o rvanju u blatu Superlige.

"Pričalo se svašta pred utakmicu sa Arsenalom, da će biti ovoliko ili onoliko golova razlike i žao mi je što su nas mnogi potcijenili. Odigrali smo dobro u teškoj utakmici. Ne znam i ne mogu da komentarišem da li je penal morao da bude dosuđen, ali posjed lopte 57:43 govori da nismo uzalud imali nadu da možemo da osvojimo bod", prokomentarisao je Krstajić za "Sportski žurnal".

On je pomenuo statistiku, u kojoj doista šampion Srbije nije bio potpuno inferioran u odnosu na rivala. Partizanovi igrači više su pretrčali (113,928 kilometara naspram 111,048), a najviše je "obrnuo" Radosav Petrović (11,67), ispred Almamija Moreire (11,62) i Mede Kamara (11,57).

Saša Ilić pretrčao je 10,8 kilometara, a mladi defanzivac Stefan Savić 10,69.

Pauzu u takmičarskim mečevima smo već pomenuli. Da li će se na prvom sljedećem duelu Partizana pojaviti Kleverson Kordova Kleo, zanima navijače crno-bijelih. Brazil je, bar prema pisanju medija, blizu odlaska iz Humske ovog januara.

Prije odlaska na odmor u Južnoj Americi, Kleo je poručio Grobarima:

"Što se mene tiče, jedini plan mi je da 17. januara dođem u Beograd na početak priprema za proljećnu polusezonu", rekao je Kleo, koji je prokomentarisao i meč sa Arsenalom u kojem je bio strijelac za 1:1.

"Dobro smo odigrali, radili na terenu sve što je trebalo. Ne samo u odbrani, nego smo pokušavali i da napadnemo Arsenal... Međutim, engleski tim je vrhunski i protiv njega ne smiju da se prave greške. Volim da postižem golove, ali mi oni ne znače mnogo kada ekipa izgubi", rekao je Kleo za "Sport".

Dugo su navijači Partizana tražili od trenera Stanojevića da Mohameda Kamaru češće stavlja u startnih 11. U Londonu, "Medo" je dobio priliku i bio odličan.

"Radili smo na terenu sve što je šef od nas tražio, žao mi je samo što smo lako primili golove. Arsenal je sjajan tim, bilo je prelijepo igrati ovdje, a upravo zbog ovakvih utakmica sam i došao u Partizan", rekao je Kamara i dodao:

"Nadam se da će naredne godine da bude bolje za nas u Ligi šampiona".

Stefan Babović drži visok nivo igre od kada je sredinom jesenje polusezone podigao formu i adaptirao se na srpski fudbal.

"Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, a u drugom su nas prilično pritisli. Posjed lopte 57:43 govori da smo se dobro držali, jer je malo ko u Ligi šampiona na ovom terenu uspio to protiv Arsenala. Golove smo primili iz grešaka, ali smo posljednjih 20 minuta izgubili snagu za duele 'jedan na jedan' i oni su to iskoristili", rekao je ljevonogi vezista i dodao:

"Šteta što smo primili i treći gol..."

U dva meča sa Arsenalom, Marko Jovanović napravio je dva penala. Jedan u Beogradu, drugi u Londonu.

"Eto, namjestilo se da skrivim dva penala u dva meč. Ne bih ništa da komentarišem...", nije bio voljan Jovanović da priča o trenutku kada je zakačio Robina van Persija u kaznenom prostoru, iako je Holanđanin bio okrenut leđima Vladimiru Stojkoviću.

"Odigrali smo, po mom mišljenju, najbolju utakmicu u Ligi šampiona ove sezone, prošli mnogo bolje nego Braga i Šahtjor u Londonu. Krivo mi je što nismo osvojili bar neki bod, a oba gola smo postigli baš protiv Arsenala".

Menadžer Arsenala Arsen Venger ocijenio je igru srpskog šampiona kao "inteligentnu" i na taj način uputio čestitke mlađem i neiskusnijem od sebe, Aleksandru Stanojeviću.

"Nisam bio zabrinut poslije izjednačenja, možda sam samo malo bio nervozan, ali znao sam da imamo dovoljno kvaliteta da postignemo bar jedan gol. Bio sam ubijeđen u prolaz dalje, mada doza opreza uvijek mora da postoji. Partizan je igrao vrlo dobro u defanzivi, zatvarali su naše prodore, usporili ritam i u tim elementima nismo bili na uobičajenom nivou. Nisam baš zadovoljan kako smo igrali u napadu, ali za to zasluge ima i Partizan, jer se branio veoma inteligentno", rekao je Francuz.

Fudbalere Partizana očekuje zasluženi odmor, jer su ove sezone već odigrali 30 takmičarskih utakmica.

A, u martu... Pohod na četvrtu uzastopnu titulu prvaka Srbije, kako se na novo učešće u Ligi šampiona ne bi čekalo sedam godina.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC