• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mundijal u Kataru po zimi?

Poslije Bekenbauera, i Azijska fudbalska konfederacija želi da se Mundijal u Kataru igra zimi. Prihvatanje prijedloga dovelo bi do promjena u kalendarima evropskih liga..

 Mundijal u Kataru po zimi? Izvor: MONDO

Čelnici Azijske fudbalske konfederaije (AFC) zatražili su u četvrtak da Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pomeri termin održavanja šampionata svijeta 2022. godine u Kataru na zimu, zbog visokih temperatura koje u ljetnim mjesecima vladaju na Bliskom istoku.

Generalni sekretar AFC Piter Velapan podsjetio je da prosječne temperature u zemljama Persijskog zaliva u junu i julu iznose čak preko 40 Celzijusovih stepeni i dodao da bi najboljim fudbalerima na svijetu bilo teško da igraju u tim uslovima.

"Katar je divna zemlja, ali je igranje fudbala u ljetnim mjesecima tamo zaista neprijatno", rekao je Velapan, koji smatra da je u interesu organizatora da se turnir održi u optimalnim uslovima.

Prvi operativac AFC u potpunosti se slaže se sa njemačkom fudbalskom legendom Francem Bekenbauerom, koji je prije nekoliko dana prvi iznio prijedlog o pomjeranju Mundijala 2022. godine na zimu.

"Bekenbauer je napomenuo da bi ova promjena uticala na izmjene kalendara u evropskim klupskim takmičenjima i nacionalnim ligama, ali da to ne bi bilo dramatično i da sve može blagovremeno da se uradi", rekao je Velapan.

On je istakao da je siguran da će Rusija "kao velika i veoma bogata zemlja" uspjeti da organizuje Svjetsko prvenstvo 2018. godine na najvišem nivou.

"Iskreno se nadam da će i Katar uraditi sve da čitav svijet bude ponosan na organizaciju Mundijala koji nas očekuje za 12 godina", zaključio je Velapan.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC