• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi Mostara: Zrinjski i Velež najavili "juriš" na pobjedu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Po 36. put u zvaničnim utakmicama u subotu se sastaju mostarski rivali Zrinjski i Velež, ovaj put na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u 13. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine (17.00).

 Zrinjski - Velež, najava, PL BiH, 13. kolo Izvor: Anadolija/Željko Milićević

Susreti koji su za navijače i jednog i drugog kluba posebno značajni, dosad su uglavnom pripadali domaćim timovima, pa tako i onaj posljednji igran na stadionu "Rođeni" u avgustu ove godine.

Ovog puta Velež za razliku od brojnih prethodnih, derbi dočekuje bolje plasiran od gradskog rivala, i to nakon serije uspješnih mečeva, čime se u protivničkom taboru ne mogu pohvaliti. O očekivanjima od sutrašnjeg meča u petak su na zajedničkoj konferenciji za medije koju tradicionalno organizuje Sportski savez Grada Mostara, govorili treneri i kapiteni Zrinjskog i Veleža.

Možda će vas zanimati

"Uradili smo da budemo spremni za meč. Postoje manje povrede nakon Željezničara, ali se nadam da će i to biti u redu. U dobrom smo raspoloženju bez obzira na sve. Imamo pravo da se nadamo pobjedi i vjerujem da ćemo uraditi sve i doći do pozitivnog rezultata", rekao je trener "plemića" Mario Ivanković, a prenijela agencija "Anadolija".

Trener Veleža Feđa Dudić u dva navrata je predvodio "rođene" u gradskim derbijima, te je uspio ostvariti dvije pobjede.

"Znamo šta sve za nas znači gradski derbi, posebno za nas u Veležu kada se igra na stadionu 'Pod Bijelim brijegom'. Zrinjski je pod imperativom pobjede. Danas su sedmi, a ambicije su šampionske i možemo pretpostaviti u kakvom su stanju. Nas njihovi problemi ne smiju zavarati. Veliki respekt Zrinjskom, a mi idemo na pobjedu. U dobroj smo formi i imamo dobru seriju, tako da se s pravom nadamo dobrom rezultatu", izjavio je Dudić.

Sa optimizmom sutrašnju utakmicu dočekuju i kapiteni Slobodan Jakovljević i Adnan Bobić.

"Nismo u posljednje vrijeme igrali dobro, ali jasno je šta ova utakmica predstavlja, te smo uz potpunu koncentraciju optimiostični i očekujemo pobjedu. Veležove igrače respektujemo", poručio je Jakovljević.

Dobroj igri svog tima nada se i Adnan Bobić.

"U ovom gradu derbi je posebna utakmica i zaista mi je žao što neće biti navijača. Na nama je da motivisani izađemo na teren, damo sve od sebe i ostvarimo pozitivan rezultat", kazao je Bobić.

Zrinjskom se za ovu utakmicu vraća Ivan Brkić, a neizvjesno je hoće li stručni štab moći računati na Nemanju Bilbiju. Što se Veleža tiče, Dudić neće moći računati na Muharema Čivića koji je isključen u subotu na meču sa Željezničarom, dok su svi ostali na raspolaganju.

U dosadašnjim derbijima Zrinjski je ostvario 18 pobjeda, Velež 13, dok su četiri susreta okončana neriješenim rezultatom. Najčešći ishod je 1:0, a najubjedljivije pobjede su 4:1 za Velež (2003.) i 3:0 za Zrinjski (2016.). Gosti su pet puta pobjeđivali, i to Zrinjski četiri i Velež samo jednom (2011.).

PREMIJER LIGA BiH, 13. KOLO

Petak
Sarajevo - Mladost (17.00)

Subota
Krupa - Tuzla siti (14.00)
Široki Brijeg - Olimpik Sarajevo (17.00)
Zrinjski - Velež (17.00)
Željezničar - Radnik (19.00)

Nedjelja
Sloboda - Borac (14.00)

TABELA: Sarajevo (-1) 29, Željezničar (-1) 25, Borac 24, Velež 19, Široki Brijeg (-1) 18, Tuzla siti 17, Zrinjski (-1) 16, Sloboda 14, Mladost 13, Radnik 11, Krupa 7, Olimpik 6.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC