• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Butorović: Da li sam zadovoljan? I da i ne...

"Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan, ali nedopustivo je da tri puta odigramo neriješeno na svom stadionu. A i Crvenu zvezdu je trebalo da pobijedimo", kaže predsjednik Vojvodine.

 Butorović: Da li sam zadovoljan? I da i ne... Izvor: MONDO

Jesenji dio sezone, poslije 15 odigranih kola u Superligi, fudbaleri Vojvodine (32) završili su na trećem mjestu tabele, sa osam bodova manje od Partizana (40) i tri od Crvene zvezde (35).

Da li je predsjednik kluba Ratko Butorović zadovoljan?

"Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan, ali sam uvjeren da je moglo bolje", rekao je prvi čovjek novosadskog kluba za "Sport".

On ne može, a da ne pomisli gdje bi Vojvodina bila na tabeli da nije tri puta remizirala na svom terenu i to protiv timova kao što su Jagodina, Metalac i OFK Beograd...

"Smatram da su nedopustivi bili kiksevi na domaćem terenu, na kojem smo zabilježili tri neriješena rezultata. Ako želimo visok plasman, na našem stadionu 'Karađorđe', na kojem imamo fantastičnu podršku navijača, ne bismo smjeli da olako prepuštamo bodove", pecnuo je igrače i stručni štab predsjednik Butorović, koji pred odlazak na zimski odmor daje temu za razmišljanje svima u klubu:

"Može lako da se izračuna gdje bismo bili sa šest bodova više".

Vojvodina bi, bez navedenih remija, bila na drugom mjestu, sa dva boda manje od Partizana. A, da je baš sve bilo kako je Butorović želio, njegov klub bio bi jesenji prvak.

On se slaže da je ekipa Zorana Milinkovića igrala sve bolje i bolje kako je vrijeme odmicalo, ali zamjera što u derbiju posljednjeg kola nije pobijeđena Crvena zvezda u Beogradu.

"To je istina, ali isto tako mislim da je u posljednjem meču jesenjeg dijela, na 'Marakani' napravljen kiks... Trebalo je da pobijedimo Crvenu zvezdu!", podvlači Butorović, kojem vjerovatno pred očima i dalje prolazi šansa koju je propustio Jao Antvi na 2:2, u finišu utakmice.

U Vojvodini su dobro naučili lekciju iz prošle sezone, kada su svjesni igračkog potencijala, najavljivali borbu za titulu prvaka, a sezonu završili bez plasmana u Evropu. Ovog ljeta, tokom priprema, riječ "titula" bila je zabranjena u Novom Sadu i to se za sada pokazalo kao ispravan porez, jer ni poslije 15 kola niko u klubu ne priča o peharima.

Za sada, priča se o pojačanjima...

"Pojačanja nikad nisu na odmet, ali bi na zimu trebalo da govorimo o zaista istinskim pojačanjima na nekim pozicijama u timu. Neće ih biti mnogo, a o svemu će konačnu riječ imati struka. Imamo još vremena do prelaznog roka", ostao je "zakopčan" Butorović, koji je ljetos insistirao na tome da u klub dođe bivši trener Spartaka Milinković i izgleda da je pogodio.

Milinkoviću je bilo potrebno vrijeme da ukomponuje ekipu, u koju su pred početak Superlige stigli igrači poput Nikole Lazetića, Brane Ilića, Jao Antvija, Abubakara Oumarua...

Kako je vrijeme odmicalo, "Voša" je sve više djelovala kao ozbiljan tim, a pobjeda nad Partizanom u Novom Sadu (2:0) samo je nagovijestila koliko crveno-bijeli mogu. Najveći problem Vojvodine godinama unazad bio je kontinuitet igrara.

Novosađani jesu pobjeđivali i Crvenu zvezdu i Partizan, a razloge zbog kojih od 1989. godine nisu bili šampioni države mogu da potraže u čestom traćenju bodova protiv slabijih od sebe. Upravo to je Butorović i zamjerio igračima na ostvarenom do sada...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC