• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Hoću napadačku Zvezdu

Sada je i zvanično - Robert Prosinečki je novi trener FK Crvena zvezda! "Zvezda će igrati napadački", kaže Prosinečki.

 Prosinečki: Hoću napadačku Zvezdu Izvor: MONDO

Upravni odbor crveno-bijelih na današnjoj sjednici jednoglasno je odlučio da prvi tim povjeri nekadašnjem igraču Zvezde Prosinečkom.

Od 16 članova UO, svih 16 je diglo ruku za nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca!

Ugovor je potpisan na dvije i po godine.

Noseći značku FK Zvezda na reveru svog sakoa, Prosinečki je na zvaničnom predstavljanju poručio da ima viziju i da vjeruje da može da vrati klub na staze stare slave.

"Došao sam da pobjeđujem! Ovo je za mene emotivan trenutak i velika prilika, jer sam preuzeo najveći klub na ovim prostorima. Hvala upravi na ukazanom povjerenju".

"Nadam se da ću priliku iskoristiti i da će biti dobro i za moju trenersku karijeru, ali i za Zvezdu. Učiniću sve što budem mogao", izjavio je Prosinečki u prvom obraćanju nakon što je postavljen za trećeg trenera Zvezde u ovoj sezoni (poslije Ratka Dostanića i Aleksandra Kristića).

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU SA PROMOCIJE

Prisutne je zanimalo da li crveno-bijeli mogu da spriječe "vječitog rivala" da osvoji četvrtu titulu zaredom.

"Kao trener i čovjek pun sam optimizma. Vjerujem da sa pojačanjima i radom, a posebno sa onim igračima koje ćemo dovesti u zimskom prelaznom roku, Crvena zvezda može da dostigne Partizan. Da ne vjerujem, ne bih ni bio ovde! Zvezda zaslužuje titule. Gledao sam nekoliko utakmica, nisam dovoljno upoznat sa timom, ali imam cijele pripreme pred sobom, da upoznam igrače, a i oni moje metode".

Prosinečki je naglasio da Zvezda treba da igra napadački i da ima izraženu pas igru.

"Prije svega je važno da ima pobjednički duh, a vjerujem da to sa ovim timom i ovim igračima mogu da napravim", rekao je osvajač Kupa evropskih šampiona 1991. sa crveno-bijelima, što je najveći uspjeh nekog kluba sa prostora ex-YU.

"Želim najviše da dominiramo, da napadamo i da moji igrači znaju da drže loptu. U Zvezdi ima dosta materijala za ostvarivanje uspjeha i nadam se da ćemo do početka proljećnog dijela sve uspjeti da uklopimo u jednu skladnu cjelinu", rekao je Prosinečki.

Zbog velikih obaveza koje su pred njim u proljećnom dijelu prvenstva, Prosinečki neće više sjediti na klupi hrvatske reprezentacije, tako da će hrvatski selektor Slaven Bilić za nastavak kvalifikacija za EP morati da potraži novog saradnika.

"Crvena zvezda traži cijelog čovjeka. Sada sam šef stručnog štaba ovde i moram se u potpunosti posvetiti tom poslu", poručio je Prosinečki.

On je dodao da još nije izabrao prvog pomoćnika, tako da nisu potvrđene spekulacije da će to biti neki od saigrača iz trofejne generacije kluba sa Autokomande.

Dolazak jednog Hrvata u srpski fudbal jedna je od glavnih tema u medijima u državama regiona. Prosinečki kaže da je vrijeme da se zaboravi na ono što je bilo.

"Ljudi konačno moraju da nastave da sarađuju, da rade zajedno. Vjerujem da kao trener Zvezde tome mogu da doprinesem", rekao je bivši reprezentativac Hrvatske, ali i bivše Jugoslavije.

Poslije konferencije za novinare, Prosinečki je ostao dugo na stadionu, jer je morao da se rukuje sa poznatima i nepoznatima koji su željeli da mu stegnu ruku, čestitaju ili se sa njim fotografišu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC