• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJVODINA: Dobro je, moglo je i bolje

Vojvodina je podvukla crtu ispod učinka u jesenjem delu sezone 2010/2011. Da je moglo bolje - moglo je, ali ni ovako nije loše.

 VOJVODINA: Dobro je, moglo je i bolje Izvor: MONDO

To je, otprilike, rezime stručnog štaba pod vođstvom Zorana Milinkovića. Vojvodina je jedina u ligi pobijedila šampiona Srbije i učesnika Lige šampiona - Partizan. na "Karađorđu" je bilo 2:0. Vojvodina je u posljednjem kolu odigrala neriješeno sa Zvezdom 2:2. Ako se gleda samo taj triangl, onda su "lale" najbolje.

Međutim, Vojvodina je umjela da kiksira i to uglavnom na svom terenu, a malo je nedostajalo i da se obruka u kupu protiv Srema u Jakovu.

"Ovaj tim ima potencijal i perspektivu. Trebalo je uklopiti toliki broj novih igrača, afirmisati mlade i praviti rezultat. Naravno da nije sve uvijek funkcionisalo prema mojim zamislima, a da li se moglo bolje? Pa, u životu uvek može bolje. No, ta tri remija koja nam se provlače kao nešto gdje smo podbacili na svom stadionu dešavala su se dok smo pravili tim i upoznavali se, ali je vrijemenom sve došlo na svoje mjesto", rekao je Milinković na konferenciji za novinare, analizirajući proteklu jesenju polusezonu.

Vojvodina zaostaje osam bodova za liderom prvenstva - Partizanom. Za srpske fudbalske prilike to je mnogo, ali ne i nedostižno. Ipak, utisak je da će "lale" na proljeće prije svega "pucati na trofej u kupu.

Ali, pitanje je sa kakvim timom, jer je prodaja igrača i dalje neminovnost srpskih klubova.

"Predstoji prelazni rok, a za našim igračima, uglavnom iz odbrane, opravdano vlada veliko interesovanje. Najveće je za Željkom Brkićem, Danijelom Mojsovim i Miroslavom Vulićevićem, pa mi preostaje da se nadam da ako i bude odlazaka, na oni neće izazvati velike turbulencije. U skladu sa odlascima, dovodićemo nove igrače. Jasno je da dobrih igrača ima i u Srbiji, a jasno je i to da svaki novajlija mora da bude bolji od onoga koji već nosi dres Vojvodine. Na tome ću uvijek insistirati", kaže Milinković.

Trener Vojvodine ima spremnu zamjenu za desni bok, ako Vulićević ode - to mjesto je predviđeno za Gorana Smiljanića.

"On je pokazao da se odlično snašao i na lijevoj strani, kada je zbog povrede zamijenio Pavlovića, a na čiji učinak, do povrede, nemamo zamjerki. Ipak, na tom mjestu potrudićemo se da angažujemo kvalitetnog igrača", rekao je Milinković.

Jao Antvi je dao gol Zvezdi na njenom stadionu, ali je mogao potom da donese Vojvodini sva tri. Promašio je ono što se teško ne pogađa.

On je jedan od igrača od kojih se više očekivalo. Bar tako kaže Milinković.

"Riječ je o reprezentativcu Gane, koji je morao da ima bolji učinak. Naravno, nije svima potrebno isto vremena za adaptaciju, ali zahtjevi Vojvodine se znaju i tu ne može da bude mnogo popusta ni za koga. Vidjećemo u skladu s apažljivom analizom i sportskim direktorom kakav će biti njegov status", kaže trener Vojvodine.

Abubakar Oumaru i Danijel Mojsov su najviše pokazali od stranaca u ekipi, stav je njihovog šefa.

"Oni su potpuno opravdali očekivanja. Inače, već izvesno vrijeme polemiše se o mogućnostima stranaca u našem fudbalu. Moj stav je da ih ima zaista kvalitetnih, ali je evidentno i to da su u većini oni koji nisu opravdali očekivanja. Bio sam i sam stranac dok sam igrao i znam kakvi su bili zahtjevi".

Pripreme za proljeće Vojvodina će početi 10. januara. Prvih nedelja biće u Sportskom centru Vujadin Boškov u Veterniku, a potom slijedi put u toplije krajeve. Najvjerovatnije Kipar ili Turska.

Tokom zimske pauze, igrači će morati da vode računa o kilaži ("slijede slave i praznici") i dobiće program rada kojeg će morati da se pridržavaju.

"Mali fudbal im je zabranjen, ali tu je bazen, bicikl...", rekao je Milinković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC