• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilić: Prodaće Robi "foru" igračima Zvezde

"Znanje je znanje. Umije on i sada da 'proda' foru", tvrdi selektor reprezentacije Hrvatske i veliki prijatelj Roberta Prosinečkog.

 Bilić: Prodaće Robi "foru" igračima Zvezde Izvor: MONDO

Prije nego prvi put zajedno istrče na teren sa novim trenerom Robertom Prosinečkim, fudbaleri Crvene zvezde mogli bi da pretumbaju YouTube i pokušaju da "skinu" neke od Robijevih driblinga iz igračkih dana u Zvezdi, Realu, Barseloni...

Jer, tvrdi selektor reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić, kada uđe u igru na treningu, Prosinečki i danas "zna znanje".

U to se Bilić, veliki prijatelj novog trenera crveno-bijelih, u više navrata uvjerio kada bi na treninzima hrvatske reprezentacije zafalio neko za igru na dva gola...

"Zafali nam ponekad igrač u ekipi. Znate, uvijek ima povrijeđenih, umornih... On bi bio prava alternativa. I mogu da vam kažem da se nije osjetilo da je 'strano tijelo' kada igra sa ekipom. Znanje je znanje. Umije on i sada da 'proda' foru", tvrdi Bilić, koji nije zamjerio Prosinečkom zbog toga što je prihvatanjem da postane trener Zvezde izuzeo sebe iz stručnog štaba hrvatskog tima.

"Drugovi smo od 1981. godine. U reprezentaciji smo zajedno od prve utakmice. Nikad od mene ništa nije krio i razgovarali smo o Zvezdi, kao prijatelji, potom i kao saradnici... Preosjetljiv sam na Robija. Ali, ovo shvatam i kao priznanje njemu i cijelom našem stručnom štabu", rekao je Bilić u razgovoru za "Sport".

Da li ste ga odgovarali od namjere da sruši granice i prihvati da radi u srpskom fudbalu?

"Nisam", kratko odgovara Bilić i dodaje:

"Razgovarali smo i pogledali sve pluseve i minuse. Pred njim je veoma težak zadatak, ali on to može. Nevjerovatno hrabar potez. Treba biti šmeker, pa se prihvatiti tog posla. Da je neko drugi u pitanju, rekao bih mu: 'Odlučio si? Jesi? Živeo i srećno ti bilo'. Ali, Robi mi je kao brat... Morali smo detaljno sve da ispitamo", rekao je Bilić, koji odmah želi da razuvjeri skeptične navijače Crvene zvezde.

On tvrdi da je Prosinečki, kao igrač, potom sportski direktor Zagreba, pa pomoćni trener reprezentacije Hrvatske stekao više nego dovoljno iskustva da bi vodio Crvenu zvezdu.

"Ima iskustva više nego dovoljno. Pa, nismo radili u reprezentaciji na principu 'ti ćeš odbranu, ja napad'. Ja jesam donosio odluke, ali smo se po svim pitanjima slagali 95 odsto. Njegove sugestije sam prihvatio 'iks' puta. Ne zaboravite da je on bio sportski direktor Zagreba, a upravo taj Zagreb mi je davao najviše reprezentativaca kada sam bio selektor mlade reprezentacije", nabraja Bilić, koji ipak ne gaji iluzije da Prosinečkog čekaju "med i mlijeko" u Beogradu.

"Da je u Zvezdi sve idealno, ne bi ga ni zvali... Ima trenera pa drugi dan kukaju kako nemaju centarfora. Pa, zemljače - rekao sam - ne bi tebe zvali da ga imaju, već bi ostao stari trener", direktan je Bilić, koji tvrdi da će od danas pomno pratiti svaki meč Crvene zvezde.

"Dosad nisam baš pratio srpsko prvenstvo. Znao sam ko je šampion, rezultat derbija i to je to... E, sad moram odmah na teletekst da vidim kako je Zvezda igrala. Zbog mog Robija. Želim mu svu sreću ovog svijeta..."

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC