• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki već "zna" postavu Zvezde

Novi trener Crvene zvezde Robert Prosinečki već je "nacrtao" skicu tima na kojoj su Ninkov, Adi, Tošić, Toro, Evandro, Kadu, Koroman, Milovanović, Kaluđerović i Jevtić. Odnosno JeFtić...

 Prosinečki već "zna" postavu Zvezde Izvor: MONDO

Trenerski rukopis Roberta Prosinečkog biće prepoznatljiv tek krajem februara, kada bude nastavljena fudbalska sezona u Srbiji i to utakmicom 16. kola Superlige između Crvene zvezde i Smedereva u Beogradu.

Ubrzo potom će i prvi od dva polufinalna meča Kupa Srbije sa Partizanom...

Do tada, navijači Crvene zvezde mogu da vide rukopis, onaj pravi, novog trenera, koji je i prije nego što je doživio promociju u Ljutice Bogdana, "nacrtao" tim za nastavak sezone.

Na osnovu onoga što je mogao da zna o timu koji će voditi u naredne dve i po godine, a najviše na osnovu utiska sa utakmice Zvezda - Vojvodina, Prosinečki je pokušao da sastavi skicu.

Na prvo oko, vidi se da nedostaje jedan štoper, kao i da Prosinečki u startnoj postavi vidi Pavla Ninkova, Lija Adija i Duška Tošića u odbrani, novajlije Tora i Evandra u sredini, gdje su "upisani" još Kadu, Ognjen Koroman i Dejan Milovanović, kao i da će u napadu prednost dobiti Andrija Kaluđerović i Aleksandar Jevtić, kojeg popularni Robi za sada obilježava sa JeFtić.

Golmana, kao i Adijevog partnera u odbrani nema na skici, a ukoliko se podrazumijeva da Zvezda neće igrati sa jednim štoperom i dva beka, onda se može naslutiti da je Prosinečki "nacrtao" dve verzije tima.

Jednu sa petoricom veznih (Toro, Kadu, Evandro, Koroman, Milovanić) i jednim špicem (Kaluđerović ili Jevtić), odnosno drugu, sa dva napadača, u kojoj bi višak bio jedan od nabrojane petorice vezista.

Ofanzivni vezista Evandro Goebel već je potpisao za Crvenu zvezdu, dok bi narednih dana isto mogao da učini i defanzivni igrač sredine terena Rafael Fereira Fransisko Toro. Treći Južnoamerikanac koji je pominjan kao moguće pojačanje Zvezde, napadač iz Kolumbije Kristijan Borha, nije "nacrtan", ali se nije ni odustalo od njegovog dovođenja.

Robert Prosinečki gledao je uživo utakmicu posljednjeg kola jesenjeg dijela Superlige između Crvene zvezde i Vojvodine (2:2), ali je kako saznajemo već naručio snimke svih utakmica crveno-bijelih ove sezone i dobrim dijelom ih odgledao.

MONDU je u Crvenoj zvezdi potvrđeno da se poslije promocije održane u četvrtak uveče, Prosinečki vratio u Zagreb, gdje je dio tima koji kandiduje Vlatka Markovića za novog-starog predsjednika Hrvatskog nogometnog Saveza. "Robi" bi u Beograd trebalo da se vrati naredne nedjelje, ali će do tada ostati na svakodnevnoj vezi sa sportskim menadžmentom kluba, najviše sportskim direktorom Ivanom Adžićem.

Prosinečki je na promociji najavio da će njegova Crvena zvezda igrati napadački, a na brzinu nacrtan tim to svakako i potvrđuje. Bilo da se radi o formaciji 4-5-1, bilo 4-4-2.

U četvrtak, na dan promocije Prosinečkog, atmosfera u Ljutice Bogdana bila je na granici euforije, a zanimljiv je i detalj sa kratkog sastanka novog trenera i članova Upravnog odbora, tokom kojeg je nekadašnji prvotimac Crvene zvezde kratko predstavio svoju viziju, ideje, zamisli...

O svemu je bilo riječi, osim o finansijskom dijelu priče, koji je Prosinečki uporno izbjegavao i insistirao na tome da je njegova plata u klubu zaista najmanje bitna. Kada je konačno i to moralo da bude "dotaktnuto", jedan od prisutnih na Upravnom odboru obratio se tada još kandidatu za novog trenera.

"Čovječe, pa reci nam svoje uslove..."

Izvor MONDA prenio nam je da je za "30 sekundi" sve bilo sređeno i da je Prosinečki mogao, sa crveno-bijelim šalom oko vrata, da bude predstavljen navijačima... Takođe, rečeno nam je da medijske spekulacije oko toga koliko će Prosinečki zarađivati u Crvenoj zvezdi "nisu blizu istini".

Srpska štampa licitirala je sumama od 100, do 250 hiljada evra po sezoni.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC