• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evra đonom na Arsenal, Volkot željan igre

Patris Evra podiže tenziju pred derbi Mančester junajted - Arsenal. Teo Volkot moli Vengera da igra, Sesk Fabregas možda u sastavu.

 Evra đonom na Arsenal, Volkot željan igre Izvor: MONDO

U ponedjeljak će na Old Trafordu biti vođena bitka za lidersku poziciju u Premijer ligi.

Vodeći Arsenal (ima 32 boda) ide na noge ekipi Aleksa Fergusona, koja je sakupila 31 bod i sa velikim nestrpljenjem iščekuje se duel dve trenutno najbolje ekipe na Ostrvu.

Uoči megdana u Mančesteru, polako se podgrijavaju strasti. Iako je Portugalac Nani u četvrtak izjavio da je Arsenal ove sezoni najveći rival Mančestera, a ne Čelsi, Francuz Patris Evra ima drugačije mišljenje. Čak nipodaštava Arsenal!

"Arsenal je u krizi. To je prije trening centar, nego ozbiljan kandidat za titulu", kaže "mrtav hladan" Evra.

Teško je razumijeti ovu ocjenu Francuza. Kakva kriza? Arsenal je prvi u Engleskoj, plasirao se u nokaut fazu Lige šampiona bez nekih većih problema, i igraće u polufinalu engleskog Liga kupa.

Istina, ekipa Arsena Vengera nije pobijedila na Old Trafordu od 2006. godine, ali ove sezone "tobdžije" igraju odlično na strani. Uz to, imaju motiv kao kuća - pobjedom nad Mančesterom približili bi se snu, a to je prekid petogodišnjeg posta kad je riječ o osvajanju trofeja.

Defanzivac Mančestera, međutim, smatra da Arsenal ne može da izdrži trku u Premijer ligi i da će u jednom trenutku "pasti" kao u nekoliko prethodnih sezona.

"Za mene je Arsenal više trening centar. Kad gledate njihove utakmice, uživate, ali kad treba da idete do kraja i osvojite titulu tu ih nema. A pamte se samo titule. Pet godina ništa nisu osvojili ,a za tako veliki klub kao što je Arsenal to je ništa drugo nego kriza", rekao je Evra za francuski "Kanal plus".

"Mi ćemo možda i izgubiti od njih u ponedjeljak, ali na kraju, kad se bude podvlačila crta, gdje će biti Arsenal? Nigdje. Neće biti trofeja, neće biti ničega. Mi volimo da igramo protiv Arsenala, zabavno je. Oni igraju ofanzivni fudbal, otvoreno. I mi igramo tako, ali razlika je u tome što mi imamo snagu. Ponekad, oni ne mogu da dovrše stvar. Tu smo mi mnogo efikasniji", smatra Evra.

Za razliku od svog saigrača Nanija, Evra kao najveću prijetnju Mančesteru vidi u Čelsiju, koji u nedjelju igra gradski derbi protiv Totenhema na Vajt hart lejnu. Ako pobijede, "plavci" će prenoćiti na vrhu tabele.

Ovo nije prvi put da Evra na neki način omalovažava Arsenal. Slično je bilo i 2009. godine kada je Mančester izbacio Arsenal iz Lige šampiona pobjedom od 3:1 na "Emiratima".

Tada je Evra rekao: "Još jednom smo pokazali da smo jači tim. Ljudi govore da Arsenal igra najbolji fudbal, ali što se nas tiče mi smo uvijek dominantniji u susretima sa londonskim timom. Mi smo bili kao 11 muškaraca, a oni kao 11 dječaka".

Dok se Evra "zabavlja" pričom o Arsenalu, u londonskom timu su zadovoljni plasmanom u drugu rundu Lige šampiona, a još više viješću da bi "mozak" tima Sesk Fabregas mogao da bude spreman za meč protiv Junajteda, poslije pauze od dve nedjelje zbog povrede.

"Treniram, treniram i samo treniram. Nadam se da ću biti spreman za ponedjeljak", napisao je Fabregas na Tviteru.

A mladi Teo Volkot više od svega želi da bude u timu protiv Mančestera. Ovaj momak je ušao kao rezerva protiv Partizana u srijedu u Ligi šampiona i svojim golom praktično riješio meč. Bilo je 1:1, a onda je iskoristio poklon Marka Jovanovića i savladao Vladimira Stojkovića.

"Kad ste rezerva želite da napravite nešto značajno. Ali, ja želim da igram od prvog minuta. Želim da pokažem šefu šta znam i vjerujem da on sad ima glavobolju pred duel sa Mančesterom. Držite mi palčeve", kaže Volkot.

U dosadašnjem toku engleskog prvenstva, a odigrano je 16 kola, Volkot je u samo tri meča bio starter, a dao je četiri gola. Kada je ulazio kao rezerva nije dao gol.

Pred duel sa Mančesterom, Volkot je rekao da se za takve mečeve živi.

"Nikad nisam počeo utakmicu na Old Trafordu i to bi mogla da bude nova prekretnica za mene. Uvijek je frustrirajuće kada ste na klupi. Pitajte bilo kog igrača. Ali, i kad ste rezerva sve što želite je da uđete u igru i pokažete šta umijete i da se izborite za mjesto mešu prvih 11. Ove sezone je to zaista teško, jer tim igra dobro, pobjeđuje. Teško je izboriti se za mjesto startera i trener nema razloga da mijenja tim. To je razumljivo, ali i frustrirajuće. Protiv Partizana sam, srećom, pokazao šta umijem", rekao je Volkot.

PAROVI 17. KOLA:

Subota, 11. decembar:

Aston Vila - Vest Bromvič Albion
Everton - Vigan
Fulam - Sanderlend
Stouk - Blekpul
Vest Hem - Mančester siti
Njukasl - Liverpul

Nedjelja, 12. decembar:

Bolton - Blekburn
Vulverhempton - Birmingem
Totenhem - Čelsi

Ponedeljak, 13. decembar:

Mančester junajted - Arsenal

TABELA: Arsenal 32, Mančester junajted /-1/ 31, Čelsi 30, Mančester siti 29, Totenhem 26...

***Mančester junajted ima meč manje jer je bio odložen njegov meč sa Blekpulom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC