• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim poslije sarajevskog derbija: Prvo poluvrijeme Želje je bilo "bljak"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Sarajeva i Željezničara podijelili su bodove u 121. derbiju odigravši 1:1 na stadionu "Asim Ferhatović- Hase".

 Sarajevo - Željezničar 1:1, PL BiH, izjava Amar Osim, Vinko Marinović Izvor: Mondo.ba/Samir Cacan

Trener Želje Amar Osim, rekao je da je prvo poluvrijeme bilo sramotno i "bljak", ali da je u drugom poluvremenu to bilo dosta bolje.

Možda će vas zanimati

"Mislim da smo trebali gubiti više od 1:0 nakon prvog dijela, da se neko ne naljuti. Ne zato što je Sarajevo igralo, nego što smo mi bili bljak. Ne potcijenjujem Sarajevo, super su ekipa, svaka im čast, ali mi nismo igrali. U drugom poluvremenu smo počeli i mi postojati na terenu, bili bolji, ne onoliko koliko je Sarajevo bilo u prvom poluvremenu i zasluženo izjednačili. I što je najinteresantnije bili smo svježiji od Sarajeva koje je igralo puno manje nego mi koji igramo svaki 2-3 dan, i imam žal što nismo igrali kada su oni bili umorni, a mi odmorni. To je malo prvenstvo čak učinilo neregularnim. Podsjetiću da smo mi zadnji put kada smo im pet komada spucali igrali su tri dana prije sa nekim, a mi bili svježi, pa smo im pet spucali. Ja tačno znam što oni nisu htjeli da igraju sa nama kad su bili umorni i što su tako naštimali. Ali, gotovo sada, nismo zaslužili pobjedu iako smo imali šansu Lendrića, ali smo prvo poluvrijeme bili sramotni. Hvala domaćini, uprkos svemu, na korektnoj igri. Bilo je tenzija oko klupe, ali na terenu je bilo sve gospodski ifer. Ali, sa radošću čekam naredni susret", rekao je Osim i dodao da je zadovoljan, prenijelo je "Oslobođenje"

"Mislim da ste mogli vidjeti kakvi smo. Znamo da možemo igrati. Sa najboljom ekipom u ligi, najviše su pokazali, kada smo počeli igrati u drugom poluvremenu bili bolji. Nema nikakvog razloga da budem nezadovoljan sa te strane. Oni su prvi zasluženo, a mi smo pokazali da možemo igrati".

Izvor: Fena/Almir Razić

Njegov kolega sa klupe Sarajeva Vinko Marinović složio se da je "bordo" klub bio mnogo bolji u prvom poluveremu, a u drugom dijelu su reagovali brzopleto.

"Mislim da je utakmica bila dosta dobra, ono što želim reći je to da smo sigurno odigrali vrhunsko prvo poluvrijeme, imali smo veliki broj šansi. Jesmo vodili 1:0, ali sigurno da smo imali dovoljan broj prilika da damo još jedan ili eventualno dva gola i da utakmicu vodimo u drugom smjeru. U drugom poluvremenu počeli smo brzati, počeli smo gubiti taj posjed i protivnik je polako stezao obruč oko nas i došao do izjednačenja", rekao je Marinović.

Sarajevo je remijem sa Željom (1:1) zadržalo četiri boda prednosti ispred drugoplasiranog kluba sa "Grbavice".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC