• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Barselona prodala dres!

Igrači Fudbalskog kluba Barselona prvi put u istoriji nosiće reklamu na dresovima, a šestogodišnji ugovor o sponzorstvu potpisan je sa jednom fondacijom iz Katara.

 I Barselona prodala dres! Izvor: MONDO

I to se dogodilo. Barselona je prodala svoj dres i narednih šest godina nosiće reklamu na njemu.

U saopštenju kluba navodi se da će godišnji prihod po tom osnovu iznositi 30 miliona era, što je rekordni iznos u svijetu za reklamu na dresovima jedne sportske ekipe.

Do juna 2016. godine katarska fondacija će Barseloni platiti ukupno 165 miliona evra, 30 miliona za svaku od narednih pet sezona i 15 miliona za predstojeću polusezonu.

Katarska fondacija, koju je 1995. godine osnovao emir od Katara šeik Hamad Bin Kalifa Al Tani, ulaže novac u obrazovanje, naučna istraživanja i društveni razvoj.

U istoriji dugoj 111 godina Barselona nikada nije željela da prodaje dresove i po tome je bila jedinstvena u svijetu. Umjesto reklamiranja velikih multinacionalnih kompanija, katalonski klub je na dresovima imao logo UNICEF-a, za šta je toj humanitarnoj organizaciji Ujedinjenih nacija plaćao milion i po evra godišnje.

Prilikom sklapanja ugovora sa katarskom fondacijom, čelnici Barsleone su insistirali da marketinški stručnjaci na dresu uklope oba loga, što je prihvaćeno.

Najunosniji ugovor od prodaje reklamnog prostora na dresovima do sada je imao Mančester Junajted, koji od osiguravajućeg društva AON godišnje dobija 23,6 miliona evra. Madridski Real zarađuje 23 miliona od kladionice BWIN.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC