• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je Katai sa visinom Pavkova: Postigao je het-trik pred Zvezdu, ubedljivo je najveće oružje Genta! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda od 21 čas dočekuje Gent, a najveća opasnost preti od Romana Jaremčuka.

 roman-jaremcuk-gent-crvena-zvezda-liga-evrope Izvor: MN PRESS

Ovaj ukrajinski napadač visok 191 centimetar je na prethodnom meču Genta postigao het-trik i tako sam sebe najavio kao najveću pretnju Milanu Borjanu.

Gent je posle serije poraza savladao Beveren 4:1 na gostovanju, a Jaremčuk je bio ubedljivo najbolji na tom meču. On je četiri puta zatresao mrežu, ali je kod prvog gola koji je postigao VAR ipak signalizirao ofsajd.

Možda će vas zanimati

U prethodnoj pobedi Genta u Župiler ligi, kada su savladali Beršot 5:1 korpulentni Ukrajinac je postigao dva gola. Kada Jaremčuk igra, Gentu ide i tim iz Belgije pobeđuje. Kada mu ne ide, oni gube i deluje da će ukoliko ga zaustave defanzivci Zvezde odraditi “pola posla”.

ŠTA ON DAJE IGRI GENTA?

Visok je 191 centimetar, ali iako na prvi plan može delovati kao “sidraš” ili “razbijač”, daleko je od toga, Roman Jaremčuk igra ili u samom špicu ili često kao desetka.

Uprkos visini on je sjajan tehničar i često se vraća do same sredine terena kako bi prihvatio loptu i učestvovao u kreaciji napada. Voli da kreira, a kada oseti prostor jako je opasan. Ukoliko se odbrana opusti vrlo često ume da to oseti i onda usledi trk preko polovine terena, nekoliko driblinga i šut posle koga često sledi efektan gol. Nešto slično potezima koje smo u Zvezdi naučili da gledamo od Aleksandra Kataija, poput gola u meču sa Slovanom iz Libereca.

Vrlo je siguran izvođač penala, a često izvodi i ostale prekide. Iako jeste ogromna pretnja u vazduhu s obzirom da je visinom bliži Milanu Pavkovu nego klasičnim kreativcima, on je pre svega nezgodan kada nadire iz drugog plana.

Vrlo često primi loptu, prosledi je krilnim fudbalerima, onda sačeka, i utrči u 16 metara protivnika u pravom momentu da bi primio pas posle koga sledi kazna i gol.

U prethodnom mesecu Jaremčkuk je postigao pet golova i dva puta je asistirao.
Izvor: Youtube/kaagent

Sedmica koju nosi na leđima je zaista prikladna, jer Jaremčuk nikako nije klasičan napadač. Često će odvući defnazivce i omogućiti prostor krilima da postignu gol.

Ukoliko Zvezda povede, Jaremčuk će biti neko na koga će Gent “bunariti”, a ukoliko Belgijanci u nekom trenutku budu imali loptu u posedu, svakako će upravo on imati loptu u nogama.

Reprezentativac Ukrajine je ubedljivo najveća zvezda ovog tima, a sa 24 godine deluje da je pred njim velika karijera,

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC