• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac iznenadio Ameriku kada ga je sklonio: Strašne povrede, operacije i povratak u NBA poslije godinu i po!

Autor Dragan Šutvić

Vlade je preuzeo veliku odgovornost kada ga je sklonio iz ekipe. Nažalost, povrede su potom razorile karijeru nekadašnjeg Ol-star centra

 Divac iznenadio Ameriku kada ga je sklonio: Strašne povrede, operacije i povratak u NBA poslije godinu i po! Izvor: MN PRESS

Kada je Vlade Divac sa pozicije generalnog menadžera Sakramenta napravio veliki "rez" i odlučio da trejduje Demarkusa Kazinsa u februaru 2017, mnogi u SAD ostali su iznenađeni. Poslije tri i po teške godine, centar je na novom početku, jer je potpisao za Hjuston.

Popularni "Bugi" bio je te 2017. apsolutni lider ekipe i Ol-star centar, a Divac je povukao hrabar potez i svjesno preuzeo rizik kada ga je poslao u Nju Orleans u zamjenu za Tajrika Evansa, Lengstona Galoveja i Badija Hilda, koji je jedini iz ovog trija koji se zadržao u Kingsima i ima značajnu ulogu.

Možda će vas zanimati

Divac je tada svjesno ušao u rizik, isprva dobio odličan efekat, trgao ekipu, ali krajnji cilj nije ostvario, jer je Sakramento ostao bez plej-ofa svih ovih godina. Ovog ljeta, srpski član "Kuće slavnih" zato je napustio svoju kancelariju poslije neuspjelih pokušaja, a minule sezone bile su komplikovane i za Kazinsa.

Bivši reprezentativac i četvorostruki Ol-star centar nije igrao košarku od finala 2019, kada je nosio dres Golden Stejta protiv Toronta. Poslije toga je potpisao za Lejkese, ali je doživeo kidanje prednjeg ukrštenog ligamenta koljena i propustio je čitavu sezonu 2020/21, tokom koje je dobio otkaz u Los Anđelesu u februaru.

Iako ima tek 30 godina, mnogi postavljaju pitanje koliko je Kazins u stanju da pomogne Hjustonu s obzirom na njegovu istoriju teških povreda, jer je prije kidanja ligamenta doživio i kidanje Ahilove tetive.

Poslije dvije tako teške povrede i operacije, sigurno to više nije onaj stari Kazins.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC