• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oslabljena Zvezda bez izgovora napada "braću": Trener traži dobru energiju i zaustavljanje tandema Slukas-Spanulis

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hola i dalje nema u ekipi, a Olimpijakos stiže u vrhunskom raspoloženju

 kk-crvena-zvezda-olimpijakos-evroliga-izjava-sasa-obradovic-najava-kosarka Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je u lošoj seriji od tri poraza u Evroligi, a pretrpela je i prvi u ABA ligi. Obe te utakmice bile su napete i neizvesne i ne bi bilo nezasluženo ni da su crveno-beli slavili.

Možda će vas zanimati

Ali, vremena za razmišljanje nema, koliko sutra dolazi "brat" Olimpijakos, kome će tim morati da se suprotstavi bez Lengstona Hola, ponovo u izmešanim ulogama.

"Hol je u odsustvu, između pet i sedam dana. Nije strašno, ali malo je bezveze jer nije ista povreda kao prva, nego druge vrste. On ima tu nesreću, malo će da izostane jer iziskuje odmor i oporavak", rekao je Saša Obradović.

Sa druge strane, Olimpijakos je u utorak obezbedio veliku pobedu u gostima nad Barselonom, a još je mnogo odmorniji, jer igra samo Evroligu.

"Olimpijakos posle jučerašnje fenomenalne igre i pobede dolazi sa jakim raspoloženjem u odnosu na nas. To ne mora da bude presudno, ali je dobra prilika za nas da pokažemo karakter da se izdignemo iz siutacije. Nisu bili laki porazi, pogotovo od Makabija i Budućnosti, uz dosta objektivnih problema, bez prvog pleja", rekao je trener pre utakmice.

Osim Hola, u timu neće biti ni Tejlora Ročestija, kome je istekao ugovor.

"Moramo da se koncentrišemo na igrače koje imamo. Nije lako psihološki sad pripremiti ekipu. Tokom celog novembra nismo imali nikakvu mogućnost za trening, a kad smo i imali, bilo je to bez O'Brajanta", rekao je Obradović.

Zna se šta je Zvezdin najveći problem.

"Vidljiv je nedostatak organizacije igre, pa je to delovalo pomalo haotično, 'spejsinzi' nisu uvek bili dobri, a različiti igrači su igrali mimo svojih pozicija i to ih usporava. Kori Volden, koji je jak igrač, više je dvojka nego jedinica, sad je morao i da igra plejmejkera i odbranu i da bude skorer, što mu je falilo jer je morao i o tome da razmišlja. Dečko je pošten, pokušao je da radi na najbolji mogući način. Objektivno je da se to oseća u igri i da je samim tim nemamo mogućnost za lake poene koji mogu da donose samopouzdanje u igri u oba smera", ispričao je Obradović.

Uprkos svemu tome, kaže da tim mora da razmišlja na drugačiji način, a plan za Olimpijakos se otprilike zna.

"Ne treba niko od nas da traži preveliki izgovor. Za sutra nam je potrebna dobra energija i da igramo fizički sa ekipom koja jeste fizička. Treba da zaustavimo Slukasa i Spanulisa. Nisu to jedini igrači u odnosu na bekovsku liniju koja je atletski dobra… Bitno je da smo tu 40 minuta, da imamo svoj ritam, negde računajući i na umor koji imaju u ovom trenutku posle teške utakmice, a možda i 33 minuta od Slukasa u Barseloni. Opet, ali imaju duplo manje utakmica od svih evroligaša, tako im neće biti problem za oporavak, pogotovo ako kad su izašli iz pobede u Barseloni", rekao je Obradović.

Zvezda u Evroligi ima četiri pobede i osam poraza, a Olimpijakos ima šest trijumfa i pet poraza.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC