• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin problem postaje gorući: Ako Hol opet mora na pauzu...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pred crveno-belima je serija važnih utakmica u 10 dana i dočekuje je sa startnim plejmejkerom koji nije spreman i rezervnim kome ističe ugovor. A kalendar Evrolige ne čeka...

 kk-crvena-zvezda-plejmejker-problem Izvor: MN PRESS

Dve nedelje je Crvena zvezda čekala da pokuša da koristi startnog plejmejkera Lengstona Hola, ali se to nije završilo dobro po crveno-bele, kao ni čitav meč protiv Budućnosti.

Možda će vas zanimati

Amerikanac je odmarao od "večitog derbija" na kojem je povredio preponu, preskočio mečeve protiv Efesa i Makabija, pa u nedelju pokušao da zaigra protiv Podgoričana, ali je na parketu proveo samo dva i po minuta.

Saša Obradović dao je posle utakmice šturu izjavu za klupski sajt i nije bilo ni očekivano kaže nešto detaljnije o Holovom stanju. Međutim, dok ni dan kasnije nema potvrde kako je Amerikanac, ostaje nedoumica da li će opet morati na pauzu.

A to bi bilo krupan udarac za ekipu Saše Obradovića.

Izvor: MN PRESS

U situaciji u kojoj se očekuje rasplet sa Tejlorom Ročestijem, kome ovih dana ističe dvomesečni ugovor, Hol bi mogao da ostane jedini klasičan organizator igre, uz podrazumevanje da na tom mestu može da igra i eksplozivni "kombo" bek Kori Volden, najkonstantniji Zvezdin igrač ove sezone.

Međutim, u decembarskom ritmu crveno-beli će odigrati u "Pioniru" četiri utakmice u narednih 11 dana (Olimpijakos, FMP, Alba, Valensija) i za pobede će joj biti potrebno da se trgne i da zaigra drastično bolje, što će uz problem sa plejmejkerom biti dosta komplikovanije.

Hol je ove sezone prosečno postizao 6,2 poena uz 5,4 asistencija u ABA ligi i 3,7 u Evroligi. Nije bilo mnogo njegovih "bljeskova", ali je stavljao pečat na evroligaške pobede, jer je protiv Baskonije sabrao 11 asistencija, a protiv CSKA šest.

Izvor: ABA liga j.t.d/KK Crvena zvezda mts

U Holovom odsustvu, Ročesti je dobio više minuta na terenu, sa loptom u rukama, ali nije pokazao da je u stanju da kreira za ekipu, niti je u kratkom periodu uspeo da se vrati na nivo igara od pre tri sezone, kada je prvi put nastupao za Zvezdu.

Da jeste, nema dileme da bi već bilo potvrđeno da će ostati u Zvezdi. Ovako, malo ko bi bio iznenađen ako bi se ove nedelje na klupskom sajtu pojavila objava o rastanku sa veteranom. U široj slici i uz eventualnu Holovu povredu, to bi verovatno vratilo crveno-bele na tržište, u potragu za novom "jedinicom". 

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC