• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz Zvezde u derbiju, Budućnost opet osvojila "Pionir": Mučenje i promašaji crveno-bijelih, za prvi neuspjeh u sezoni!

Autor Dragan Šutvić

Zvezda izgubila u dramatičnoj i konfuznoj završnici u "Pioniru"! Više nije perfektna!

 ABA liga 2020 2021 Crvena zvezda Budućnost 65 67 Izvor: MN PRESS

Drugu godinu uzastopno, Budućnost je pobijedila Zvezdu u praznom "Pioniru". Drugi put ove sezone, Podgoričani su pobijedili u Beogradu - i ponovo u dramatičnoj završnici!

ZVEZDA – BUDUĆNOST 65:67 (20:17, 19:27, 16:12, 10:11)

Možda će vas zanimati

Heroj gostiju Nikola Ivanović dao je svih 20 poena do poluvremena, promašio šut iz ćoška na tri sekunde do kraja, ali nije morao da bude previše zabrinut za pobjedu.

Zvezda je prethodno dopustila gostima da odigraju pun napad od 24 sekunde, iako su Saša Obradović i igrači morali biti svjesni da će manje od tri sekunde biti premalo da stvore izglednu poziciju za šut.

Sat je otkucavao, domaći nisu uspjeli presingom da ukradu loptu, već su gledali kako im curi vrijeme i kako im izmiče šansa da izjednače ili pobijede.

Zvezda je tako završila meč onako kako je i igrala u većem dijelu - konfuzno i neprecizno.

Njen najbolji strijelac Džordan Lojd izgubio je bitku sa odličnim defanzivcem Melvinom Edžamom i šutirao iz igre 3/12, krilni centar Džoni O'Brajant je u ključnim trenucima bio dekoncentrisan i takođe nesiguran u šutu (1/7), a ostatak tima nije nadomjestio tako loš nastup dvojice lidera.

Uprkos tome što su izgubili čak 18 lopti, Beograđani su konstantno imali šansu da se vrate jer su i Podgoričani bili "tvrdi" u šutu i nesigurni u pasu dok se bližio kraj (14 izgubljenih posjeda). Ipak, prednost Budućnosti od tri ili pet poena činila se mnogo većom dok se bližio kraj.

Zvezda nije našla način da se u završnici vrati, a potom ni da pobjedom sakrije očigledne probleme u igri, koji će svakako postati još veći ako je Lengston Hol večeras obnovio povredu ili zadobio novu.

Startni plejmejker je nastupio samo dva i po minuta prvog poluvremena i potom nije ulazio, pa ga je u većem dijelu meča na "kecu" odmijenio Tejlor Ročesti, koji je imao velikih problema da organizuje igru i završio je meč sa većim brojem izgubljenih lopti od asistencija (4:3).

Tražio je Zvezdin trener Saša Obradović u najavi ovog meča da greške iz prethodnih nastupa budu ispravljene, ali se to nije dogodilo, a ostaje da se vidi da li će biti reakcije na sljedećem nastupu - protiv Olimpijakosa u četvrtak, na istom mjestu.

Takođe, pitanje je i da li će njegov tim dočekati tu utakmicu u istom sastavu, jer se očekuje riješenje statusa Tejlora Ročestija kome narednih dana ističe ugovor.

Sa druge strane, Budućnost je pobijedila i na drugom ovosezonskom gostovanju u Beogradu, jer je prethodno u Hali sportova "Ranko Žeravica" takođe dramatično pobijedila i Partizan.

Podgoričani su zato sada jedini perfektni na "Jadranu", sa skorom 6-0.

CRVENA ZVEZDA: O'Brajant 4, Ročesti 11, Hol 3, Volden 7, Lojd 10 (1/6 za tri), Davidovac 13 (1/4 za tri, 10 sk), Lazić, Dobrić 5, Simonović, Kuridža 7 (7 sk), Kuzmić 1, Teri 4.

BUDUĆNOST: Kobs 11, Ivanović 20, Edžam 10, Šehović, D. Nikolić 8, Apić 2, Mitrović 5, Dela Vale 2, Z. Nikolić, Popović 5, Rid 4.

Rezultati 9. kola

Mega – Split 91:75

Crvena zvezda – Budućnost 65:67

Krka – Primorska u toku

odigrano u subotu

Igokea – Borac 73:71

Mornar – Partizan 77:76

odigrano u petak

Cibona – FMP 93:80

Zadar – Cedevita Olimpija odloženo

TABELA: Zvezda 8-1, Mornar 7-1, Mega 7-2, Budućnost 6-0, Cedevita Olimpija 5-1, Igokea 5-2, Partizan 4-5, Cibona 3-6, Split 3-6, Krka 2-6, FMP 2-4, Zadar 1-5, Borac 1-7, Primorska 0-8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

(mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC