• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pada, a porazi liče jedni na druge: Kada se lomi, crveno-bijeli "nestanu"!

Autor Mladen Šolak

Skoro svi porazi crveno-bijelih imaju zajedničku crtu - veliki pad u igri onda kada je najvažnije.

 crvena-zvezda-evroliga-porazi-sasa-obradovic-neizvesne-zavrsnice-mondo-analiza Izvor: Mn Press/Euroleague.net

Piše: Mladen Šolak

Crvena zvezda je u problemu i svaki novi neuspjeh u seriji poraza kao da dodatno otežava potragu za rješenjem. I kada je tu energija i kada je tu u većem dijelu meča i ideja, crveno-bijeli prosto ne nalaze do kraja put za izlazak iz krize u takmičenju od kojeg su i klub i navijači očekivali mnogo više.

Jako dobar skor u ABA ligi (9-1) učinio je da crveno-bijeli sve do decembra gube u Evroligi bez brige o svom primarnom takmičenju. Ipak, jasno je da će glavni utisak o ovom timu Zvezde sve do proljeća i "jadranskog" plej-ofa stvarati mečevi u elitnom evropskom rangu, u kojem situacija stoji veoma loše po srpskog predstavnika.

Možda će vas zanimati

U posljednjih mjesec dana, Zvezda je nanizala pet vezanih neuspjeha (Barselona, Efes, Makabi, Olimpijakos, Alba) i u toj seriji doživjela i poraz protiv Budućnosti. Na taj način Obradovićev tim pao je na 16. mjesto tabele sa skorom 4-10 i nastupima u tim mečevima, ali i u ABA derbijima (bez obzira na pobjedu protiv Partizana) nije dao čvrstu garanciju da će biti pravi kada to bude najvažnije.

A posebno "bodu oči" porazi u kojima je Zvezda ispuštala vođstvo i kako je Obradović u utorak formulisao – "poklanjala pobjedu". Skoro da se može izvuči pravilo da je Zvezda u tim utakmicama "trajala" do kraja treće četvrtine ili najkasnije do sredine četvrte, kada je u gustim završnicama gubila i energiju i fokus u odbrani i mir u napadu.

Iako je bilo i dramatičnih pobjeda u uzbudljivim finišima (CSKA, Armani), ipak su porazi ono što oblikuje utisak kada je ekipa treća otpozadi na tabeli sa više nego duplo većim brojem poraza od trijumfa.

Protiv Žalgirisa u "Pioniru" za trijumf nije bilo dovoljno ni to što Litvanci posljednjih sedam minuta nisu pogodili iz igre. Protiv Himkija je "bačena" jaka odbrana u trećoj četvrtini i dobar momenat pri vođstvu "plus 5" u tom periodu. Bajern je u posljednjih pet minuta "pregazio" crveno-bijele u Minhenu, a navijačima će još bolniji biti osvrti ka mečevima u kojima je Zvezda ispuštala dvocifreno vođstvo, pa gubila.

Protiv Reala u Beogradu Zvezda je odigrala sjajno prvo poluvrijeme, imala nekoliko puta dvocifrenu prednost ("plus 13"), ali je u posljednjim minutima opet nizala greške i gledala pobjedonosnu seriju Reala. U taj šablon poraza u loše odigranim završnicama uklopilo se i gostovanje Makabiju, gdje je opet stala u posljednjih pet minuta i serijom trojki Elajdže Brajanta ponovo ostala bez onoga za šta se borila u prethodnih 35.

Nažalost, konture sličnih neuspjeha već su počele da se naziru i "preslikane" su i na konfuzan finiš derbija protiv Budućnosti, pad u finišu poslije "plus 16" protiv Olimpijakosa i "proklizavanje" u završnici i protiv Albe, prošle noći.

"Možda smo ponovo poklonili pobjedu i pobijedili sami sebe. Svaki poraz ti uzima malo samopouzdanja, dobrih odluka…", rekao je Obradović nakon poraza od njemačkog kluba u kojem je i igračka i trenerska legenda.

I prema energiji i emocijama koje Obradović ulaže jasno je koliko mu je stalo da Zvezda što prije "klikne" i da njegovim timu počnu da se sklapaju kockice. Trud je tu, ali su tu i veliki problemi, porazi i neizbježan utisak da se crveno-bijeli najviše muče onda kada bi trebalo da dovrše rivala.

Uz bodove, kao da rapidno gube i vjeru da mogu da preokrenu tešku situaciju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC