• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Šampion kraj Morave, derbi u Pioniru

Tri dana posle osvajanja NLB lige, Partizan u vrelom Čačku. Ipak, derbi se igra u Pioniru gde Crvena zvezda dočekuje Vojvodinu.

 SL: Šampion kraj Morave, derbi u Pioniru  Izvor: MONDO

U ponudi je ostala još titula prvaka Srbije. Druge dve, u Kupu i Jadranskoj ligi pripale su košarkašima Partizana. Posle mini-pauze zbog Fajnal fora NLB lige prošlog vikenda, u utorak i sredu igra se 7. kolo naše, Superlige.

Aktuelni šampion vraća se obavezama, koje su ove (već trofejne) sezone označene kao primarne u Humskoj. Partizan u sredu, od 19 časova, gostuje kraj Morave, ekipi Borca.

Svi iz tabora crno-belih, gotovo u glas, poručili su tokom slavlja u Ljubljani da je domaća titula najvažnija. Ona jednostavno donosi Evroligu.

"Lepo je sve to što smo do sada osvojili, ali ništa to ne bi vredelo kada na kraju ne bismo uzeli titulu. Superliga je najvažnije takmičenje", poručio je Milenko Tepić sa kristalnim peharom šampiona NLB lige u rukama.

Crno-beli u Čačak stižu sa dva neodigrana meča, ali i bez poraza u četiri odigrana. S druge strane, mladi tim Borca, pokušaće da napadne žustro favorita i iskoristi nesporni umor Vujoševićevih momaka, koji su već odigrali 60 mečeva u sezoni.

Derbi kola igra se u Pioniru, gde Crvena zvezda u 20 časova čeka podbacivanje protiv Vojvodine. Obe ekipe imaju po četiri pobede i dva poraza, tako da je ovaj meč već "projektovan" kao možda i odlučujući u borbi za plej-of.

Samo prve četiri ekipe igraće polufinale, a ko u sredu pobedi u Pioniru, biće za korak ispred rivala.

Gledajući povrede, beogradski crveno-beli su već za korak iza rivala, jer će u susret ući bez kapitena Tadije Dragićevića (koleno), Miroslava Raičevića (oko) i Borisa Bakića (zglob), dok se posle dugih i teških povreda još nisu u potpunosti oporavili Nemanja Aleksandrov (ligamenti kolena) i Igor Milošević (lom noge).

Kada pogleda zdravstveni bilten, novog trenera tima Milana Škobalja odmah zaboli glava.

"Opet će nam doktori krojiti tim. U zavisnosti od treninga u utorak uveče, znaćemo u kakvom ćemo sastavu nastupiti u duelu protiv Vojvodine", rekao je Škobalj.

To ipak ne znači da će se u Pioniru igrati loša košarka.

"Vojvodina je tim za respekt. Iako su izgubili nekoliko igrača tokom sezone, uspeli su da se konsoliduju. Igraju lepu košarku i mislim da će biti izuzetno dobra predstava", poziva navijače trener crveno-belih, koji je preuzeo kormilo posle ostavke Stevana Karadžića i zabeležio poraz u derbiju i pobedu u Čačku.

Crvena zvezda i Vojvodina odigrali su do sada ukupno 44 utakmice – Beogradjani su slavili 35 puta, a Novosadjani su bili bolji u devet duela.

U Vršcu - vršački derbi! Hemofarm protiv Lajonsa.

Iako slovi za favorita, tim Hemofarma neće imati nimalo lak posao, iz više razloga. Prvo, umor. Drugo, neprijatan i visok poraz od Partizana u finalu NLB lige, uz svega 51 postignut poen, primljenih 69.

Treće, imperativ pobede. Jer, tim iz Milenijuma već ima tri poraza. Partizan nijedan, FMP jedan, Crvena zvezda i Vojvodina po dva. Kada bi se plej-of završio danas, oni ga ne bi igrali, a to se nikako ne uklapa u ambicije tima.

Zato će Vlada Vukoičić morati da pronađe načina da odmori, pripremi, psihički podigne igrače i nadigra gradskog rivala.

PAROVI 7. KOLA SUPERLIGE:

Utorak:

Vizura - FMP Železnik

Sreda:

Crvena zvezda - Vojvodina (20)

Borac - Partizan (19)

Hemofarm - Lajns (19)

TABELA: Partizan 4-0, FMP Železnik 4-1, Vojvodina 4-2, Crvena zvezda 4-2, Hemofarm 3-3, Lajons 1-4, Vizura 1-5, Borac 1-5.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC