• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao za Partizan i Zvezdu, ali Grobare posebno pamti: Tako nešto nikad nisam doživeo! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Vraćamo se, niko nije otišao! Pola sata kasnije niko nije otišao, svi su tu i pevaju, aplaudiraju nam kao da smo pobedili", ispričao je Amerikanac.

 Igrao za Partizan i Zvezdu, ali Grobare posebno pamti: Tako nešto nikad nisam doživeo! (FOTO) Izvor: MN PRESS

Američki košarkaš Džejms Gist (34) jedan je od malobrojnih koji su nosili dres oba "večita" rivala, a u lepom sećanju ostao je i navijačima crno-belih i crveno-belih.

Gist je u sezoni 2010/11 bio član Partizana i osvojio je tri trofeja sa njim, da bi se u Beograd vratio 2019. kada je potpisao za Zvezdu. Osetio je dobro šta znači "vrelina" najvećeg srpskog derbija, a posebno pamti mečeve pred Grobarima.

Možda će vas zanimati

"Igrali smo utakmicu Evrolige, kod kuće, protiv Makabija. Dva sata pre utakmice sam izašao na teren na zagrevanje, a hala - puna!", rekao je Gist za YouTube kanal "The Field of 68'.

"Svi nose crno-belo, pevaju, ja imam slušalice u ušima, ali ne čujem muziku. Dva sata pre utakmice!", prisetio se Amerikanac atmosfere koja je "gutala" rivale i bila šesti igrač košarkašima Partizana u to vreme.

/Pogledajte fotografije sa utakmice Partizan - Makabi odigrane 4. novembra 2010/

"Skinuo sam slušalice, nastavio da šutiram, a kada je krenulo prozivanje igrača pred meč navijači su postajali sve glasniji i glasniji. Nisi mogao da čuješ spikera! Navijači su razvili crno-bele transperente, papire, ja stojim i gledam i kao to nikada nisam video u životu ranije!", oduševljeno je govorio Džejms Gist koji je crno-bele "dizao" atraktivnim kucanjima.

Partizan je tu utakmicu izgubio 67:54, trener Vlada Jovanović bio je žestoko ljut na svoje igrače, pa je Gist dobro zapamtio sve detalje posle isteka 40 minuta.

"Krećemo u svlačionicu, trener vrišti na nas, a navijači još pevaju! I neko je rekao da oni žele da se mi vratimo u salu. Vraćamo se, niko nije otišao!Pola sata kasnije niko nije otišao, svi su tu i pevaju, aplaudiraju nam kao da smo pobedili. Oni nisu ni očekivali da pobedimo Makabi, samo su došli da nam pokažu ljubav. Nisam video ništa slično", ispričao je Gist.

Inače, na toj utakmici za Partizan igrali su još Oliver Lafajet, Dušan Kecman, Vladimir Lučić, Dragan Milosavljević, Raško Katić, Nejt Džavai, Petar Boži, Branislav Đekić...

Džejms Gist je od decembra košarkaš Bajerna.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC