• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Finalisti NLB lige slavili bez problema

Partizan u Čačku rešio pitanje pobednika već posle prvih deset minuta, dok je Hemofarm rutinski dobio gradskog rivala Lajonse.

 SL: Finalisti NLB lige slavili bez problema  Izvor: MONDO

Pet od pet. Košarkašima Partizana bilo je potrebno svega deset minuta da utišaju bučne Čačane. I posle 7. kola Superlige, šampion ostaje neporažen, ali sa dve utakmice manje.

Kraj Morave, Borac - Partizan 68:90 (8:27, 27:26, 15:21, 18:16).

Dovoljan je rezultat prve četvrtine da se dočara nedostatak neizvesnosti u meču dva tima, koja imaju isprepletanu istoriju, uglavnom u smislu da su najbolji igrači Borca po pravilu karijeru nastavljali u Partizanu.

Istorija kaže da crno-beli nisu uvek lako pobeđivali u Čačku, ali u sredu uveče bilo je suprotno. Posle opuštanja u drugoj četvrtini, usledio je novi nalet Vujoševićevog tima u trećoj i početkom poslednje četvrtine, kada je slutilo na +30, ali se sve završilo sa 66:89, uz dve četvrtine koje su pripale domaćem timu.

Svih 12 košarkaša Partizana upisalo se u strelce. Takva vrsta zajedničkog poduhvata crno-belih bila je neophodna treneru Vujoševiću, kako bi odmorio nosioce igre posle finalnog turnira NLB lige prošlog vikenda i dva odigrana meča u isto toliko dana.

Najefikasniji igrači utakmice bili su Vraneš (Partizan) i Ilić (Borac), sa 16 poena. Kod gostiju, Tepić je postigao 12, a Peković 10, dok su dvocifreni u ekipi Borca bili Pilčević sa 15 i Mićić sa 13.

U narednom kolu, Partizan se sastaje sa FMP Železnikom, koji je još u utorak preslišao Vizuru (100:69). "Panteri" imaju samo jedan poraz.

U Vršcu je odigran lokalni derbi između Hemofarma i Lajonsa. Finalista NLB lige nije imao nimalo lak posao sa manje poznatim timom iz istog grada - 78:68 (30:15, 15:25, 14:9, 19:19).

Početak meča slutio je na "čišćenje", Hemofarm je prvih deset minuta dobio sa 30:15, ali su lavovi uzvratili žestoko u drugoj četvrtini - 15:25.

Ključna je, čini se, bila treća deonica, u kojoj su igrači Vlade Vukoičića zadržali protivnika na svega devet postignutih poena, došli na deset poena razlike, a potom do kraja uspeli da održe dvocifrenu prednost i zabeleže zlata vrednu pobedu.

Zlata, jer je Hemofarm posle šest odigranih kola imao isti broj pobeda i poraza, a to u klubu nisu očekivali.

Rol Maršal ubacio je Lajonsima 20 poena, mladi kapiten Stefan Marković 14, Milan Mačvan deset... S druge strane, Vukadinov je zabeležio 15, Aleksić 12, Jovanović 11.

Pojačanje Lajonsa, bivši centar Crvene zvezde i Budućnosti, Vladislav Dragojlović je upisao 12 poena.

REZULTATI 7. KOLA SUPERLIGE

Sreda
Borac - Partizan 68:90
Hemofarm - Lajons 78:68
Crvena zvezda - Vojvodina 93:77

Utorak
Vizura - FMP Železnik 69:100

TABELA: Partizan 5-0, FMP Železnik 5-1, Crvena zvezda 5-2, Vojvodina 4-3, Hemofarm 4-3, Lajons 1-5, Borac 1-6, Vizura 1-6.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC