• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trofej koji Partizan po navici osvaja preko Zvezde: "Večiti" u velikim problemima – ko će sada podići pehar? (ANKETA)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crno-beli dolaze u Novi Sad kao trostruki uzastopni osvajači turnira na kojem uvek blistaju. Ove godine, ipak, imaju krupne probleme, a u problemima je i desetkovana Crvena zvezda. Da li će neko treći osvojiti Kup? Vreme je za borbu za trofeje!

 kup-radivoja-koraca-2021-najava-raspored-utakmica-tv-prenosi. Izvor: MN PRESS

Kao i svaka, i ova košarkaška sezona meriće se na vreme pre i posle Kupa Radivoja Koraća. Borbama za "Žućkovu levicu" godina ulazi u najvažniju fazu, u kojoj je ulog ono što se pamti i ostaje – trofeji.

Možda će vas zanimati

Kup Radivoja Koraća, vatreni uvod u najvažniji deo sezone, jedino je takmičenje naše košarke koje je i u vreme pandemije održalo kontinuitet. Prošle godine je održano neposredno pre "lokdauna" i ostalo je upamćeno po jednom od najuzbudljivijih finala u kojem je Partizan produžio svoju dominaciju.

Ko je zaboravio, crno-beli su podigli trofej nakon što su u poslednjih pola minuta nadoknadili šest poena zaostatka za Crvenom zvezdom, tako što je Markus Pejdž dao čak osam poena u poslednjih 17 sekundi.

Meč je potom otišao u produžetak i završen je onako kako se godinama unazad završava finale Kupa – Partizanovom pobedom protiv Zvezde.

Novica Veličković, kapiten branioca trofeja, podizao je pehar ispred "večitog" rivala 2020, 2019. i 2018, ali ove nedelje to neće biti slučaj. Prvi put posle pet godina, najveći srpski klubovi spojeni su na putu ka finalu, pa je njihov mogući duel zakazan za subotu u 21, kada će na programu biti drugo polufinale.

Ipak, ove godine bi više nego sezonama unazad trebalo da budemo oprezni u prognozama i uzdržani pri isticanju favorita. Razloga je mnogo.

Anketa

Ko će osvojiti Kup Koraća?

  • Ko će osvojiti Kup Koraća?

    0% (0)

  • Partizan

    33.33% (2)

  • Crvena zvezda

    33.33% (2)

  • Mega

    33.33% (2)

  • Borac

    0% (0)

  • FMP

    0% (0)

  • Biće senzacija - tim iz KLS!

    0% (0)

Ko će osvojiti Kup Koraća?

Rezultati

Da li bi bila senzacija da Borac u četvrtfinalu pobedi Partizan nakon što ga je dva puta ove sezone savladao? Da li bi onda bilo iznenađenje i da Čačani u polufinalu "napadnu finale" protiv desetkovane Zvezde, od koje se očekuje da bez problema preskoči Radnički u četvrtfinalu.

Izvor: MN PRESS

Prva zvezda Radničkog – Raško Katić

Bivši centar Partizana i Crvene zvezde i nekadašnji reprezentativac Srbije sada je predvodnik Kragujevčana. Katić je decembru napunio 40 godina i svakako će biti zanimljivo videti ga opet na velikoj sceni.

S obzirom na probleme "večitih" i na stabilnu formu kompletne Mege (12-6 u ABA ligi) i tim Vlade Jovanovića svakako se može proglasiti za jednog od favorita da ponovi klupski uspeh iz 2016. Briljantni Filip Petrušev sa trofejom – bio bi to filmski početak profi karijere najvećeg srpskog talenta.

U istom delu "kostura" su i dva najdominantnija tima Košarkaške lige Srbije – KK Mladost Zemun i Vojvodina, koja će na čelu sa Miroslavom Mutom Nikolićem u četvrtfinalu igrati protiv FMP-a, u utakmici koja bi takođe mogla da najavi prvog dana da će ovo biti jedan od uzbudljivijih kupova.

Prvi put posle 18 godina i nezaboravnog uspeha Crvene zvezde, domaćin Kupa biće Novi Sad, a osim odlaska iz Niša, novost je i to da će sada svi učesnici imati slobodan petak. Četvrtfinala će biti organizovana u četvrtak, u dve sale hale SPENS, polufinala u subotu i meč za trofej u nedelju.

Izvor: TV Arena sport/screenshot

Pored toga što je branilac trofeja, Partizan je i trostruki uzastopni osvajač, a i najuspešniji tim u istoriji takmičenja – i kada se posmatra period od 2003. godine (osam trofeja) i kada se uzme celokupno kup takmičenje od raspada SFR Jugoslavije (14 trofeja).

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MM93

Zna se.... CRVENA ZVEZDA 🔴 ⚪ 🔴

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC