• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Večiti" su u problemima, to je šansa za Megu: Vladini klinci vrebaju šansu da se ponovi 2016.

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trojica klinaca u sastavu za kup, Mega otvara turnir

 kk-mega-kup-radivoja-koraca-najava-vladimir-jovanovic-milenko-tepic-mladost-zemun Izvor: MN PRESS

Takmičenje na Kupu Radivoja Koraća otvaraju Mega Soccerbet i Mladost Zemun, koji već od 15 sati igraju prvi meč četvrtfinala u Malom Spensu.

Megi je ovo četvrto učešće na završnom turniru KRK, a u prethodna tri je jednom osvojila trofej. Bilo je to 2016. godine, kada je u nezaboravnom finalu u u Nišu savladala Partizan sa 85:80.

Možda će vas zanimati

Trener Mege Vladimir Jovanović bio je u svom maniru uzdržan, ali sa jasnom idejom šta želi od svojih izabranika.

"Radi se o jednom veoma važnom takmičenju u kome se igraju maksimalno tri utakmice do trofeja. Neki smatraju da je zbog toga najlakše, ja ne delim to mišljenje jer je to sistem u kome posle svake utakmice može da se ide dalje ili se vratiš kući. Svako od učesnika Kupa, bez obzira na nivo takmičenja u kome učestvuje, gaji svoje ambicije. Zbog ovakvog sistema svaki učesnik ima svoju šansu da završi u finalu ili čak osvoji trofej. Mi imamo svoje ambicije, pokušaćemo u svakoj utakmici koja je ispred nas od početka budemo maksimalno koncentrisani i fokusirani. Želimo da damo sve od sebe da na ovom takmičenju budemo što bolji", rekao je Jovanović.

Kapiten Mege Milenko Tepić je istakao da je na Megi da pronađe mane u igri Mladosti i kako da ih napadne.

"Kup je jako zanimljivo takmičenje koje ima specifičnu težinu, svaka utakmica je 'ideš dalje ili ispadaš', što povećava pritisak i daje mu posebnu draž. Svi timovi dolaze posebno motivisani svako tu vidi neku svoju posebnu šansu. Bez obzira na sve to, na nama je da se spremimo kao što smo to i do sada radili, bez velikog pritiska, da se skoncentrišemo samo na sledećeg protivnika i da tako gledamo utakmicu. Naš prvi protivnik je ekipa Mladosti koja ima veoma dobar tim, nisu slučajno prvi u KLS-u. Imaju i dobar broj kvalitetnih i stranih igrača. Na nama je da pronađemo njihove mane u igri i način na koji da ih napadnemo, da odigramo dobru utakmicu za koju se nadam da će nas odvesti u polufinale", rekao je Tepić.

Za razliku od "rostera" u ABA ligi, ovog puta tu neće biti Crnogorac Marko Kljajić, zbog pravila o četiri stranca, kao i Nikola Đurišić, zbog dvojne registracije sa OKK Beogradom.

Zato je tu sada 17-godišnji Nikola Jović, koji je već dva puta bio u sastavu u ovoj sezoni ABA, kao i 16-godišnji Nikola Đapa i 17-godišnji Danilo Labović.

Dakle, Mega napada kup sa ovih 14 igrača: Nikola Mišković, Dejšon Smit, Filip Petrušev, Milenko Tepić, Stefan Momirov, Marko Simonović, Mihailo Jovičić, Luka Cerovina, Karlo Matković, Malkolm Kazalon, Aleksandar Langović, Nikola Jović, Nikola Đapa i Danilo Labović.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC