• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajde, "orlovi" - raširite krila ka Evropskom prvenstvu: Motivacija nije problem, da se ne ponovi Švajcarska!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Zvučalo bi kao da je kalkulacija kada bih to rekao, a to nije istina", rekao je selektor na okupljanju reprezentacije Srbije.

 Hajde, "orlovi" - raširite krila ka Evropskom prvenstvu: Motivacija nije problem Izvor: MONDO/Pavle Knežević

Okupila se Srbija za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo, bez kalkulacija, bez traženja alibija, svesna nove realnosti, svesna da mora da reaguje u trenutku. Selektor Igor Kokoškov rekao je da ono što se pre radilo dva meseca, sada se radi za sedam dana.

Selektor je podvukao da nema kalkulacija, da ih nikada nije ni bilo, a rekao je da ima vrlo pozitivne naznake da će se timu za duel sa Švajcarskom u nedelju priključiti i Marko Gudurić i Vasilije Micić. Ali, pre toga sledi Gruzija, meč kojim Srbija može da obezbedi plasman.

Možda će vas zanimati

Za razliku od prethodnih događaja, ovaj je održan uživo, uz izrazito veliko interesovanje medija.

"Živimo u vremenu pandemije i ovo je lep prizor i još jedan pokazatelj da javno mnjenje ima veliko interesovanje, svesni smo toga i misije koje imamo u ovim 'prozorima'. Imamo dve utakmice i nemamo kalkulacije, za svaku utakmicu, svaki trening ćemo imati istu priču. Znamo šta moramo da uradimo. Naš fokus je na prvoj utakmici protiv Gruzije, igrali smo, dobro se poznajemo", rekao je selektor i nastavio:

"Naš cilj je bio kao stručni štab da vidimo ko je dostupan, ko je tu, ko je u mogućnosti da odigra. Entuzijazam i energija postoje. Posle drugog treninga krećemo za Gruziju, nema vremena za preduboku analizu. Nema neke velike filozofije, energija je dobra, momci su tu".

Obe ove reprezentacije su sportski "dužnici" "orlova", Gruzija je pobedila u Beogradu, a Švajcarska na svom terenu. Na pitanje da li je stručni štab nešto naučio iz tih mečeva u pripremi ove, Kokoškov je istakao da razlike nema i nikada je nije ni bilo.

"Zvučalo bi kao da je kalkulacija kada bih to rekao, a to nije istina. Naš fokus je uvek bio isti. Ali, moramo da budemo realni, ja sam uvek realan. Svako okupljanje smo igrali sa novom ekipom. Te reprezentacije srednjeg doma su uvek na okupu. Ja sam bio sa Gruzijom osam godina, recimo (Giorgi) Šermadini 10 godina igra za reprezentaciju, imaju kontinuitet, oni su u prednosti u odnosu na nas. Mi, kao reprezentacija visokog doma, sa igračima u NBA i Evroligi, stalno igramo sa novom ekipom. Uigranost i kontinuitet su naš hendikep. Postoji period sazrevanja, saturacije, kad bi to moglo tako da mi imamo tri-četiri treninga pa da igramo sa timovima koji su zajedno 10 godina… Ali, ne znači to da imamo manji domet. Motivacija neće biti problem", rekao je Kokoškov.

Na treningu je 15 igrača i svi putuju u Gruziju, uključujući i Borišu Simanića, koji je bio u sastavu Crvene zvezde na upravo završenom Kupu Radivoja Koraća, koji je njegov tim osvojio, ali on nije ulazio u igru.

A koliko je bilo teško obezbediti dolazak Micića i Gudurića iz Efesa, odnosno Fenerbahčea?

"Nadam se da ne sumnjate da smo iskoristili sve resurse i sve ideje koje smo mogli da stavimo ispred sebe. Veliku pomoć kao u svemu, imam u svom stručnom štabu. Bili smo u stalnom kontaktu sa igračima. Bila je teška misija da ti igrači dobiju dozvolu. Voljni momenat je postojao. U direktnom kontaktu sa njima smo uradili sve da koliko god da se kockice sklope. Bilo je dosta posla, verujte, ako kažem koliko, zvučaće kao da se žalim", rekao je Kokoškov.

Igrači su trenutno u procesu PCR testiranja, što je uslov da se uđe u mehur. Osim toga, nema nikakvih drugih zdravstvenih problema u ekipi.

"Imamo 15 igrača. 'Prozori' su instant projekat. Sve ono što smo rešavali u dva meseca, sada rešavamo u sedam dana. Imamo još jedan trening pre puta. Postoji mogućnost da nam se Vasa i Marko priključe, moramo da reagujemo u sekundi. Reakcija i odluke se donose vrlo brzo. Fokusirani smo na trening, koji je najbitniji deo današnjeg dana", rekao je Kokoškov.

Tim će protiv Gruzije voditi Dejan Milojević, pošto se tog dana igra Evroliga, gde će Kokoškov voditi Fenerbahče.

"Znamo šta su nam ciljevi, napravili smo jednu kvalitetnu reprezentaciju. Daću sve od sebe da sprovedemo Igorove zamisli i da već na njoj obezbedimo plasman", kratko je rekao Milojević.

Gudurić i Micić će se možda (verovatno) priključiti za nedeljnu utakmicu protiv Švajcarske. Ovo je kompletan spisak svih koji su pozvani:

Vasilije Micić (Anadolu Efes), Ognjen Jaramaz (Partizan NIS), Nikola Rebić (Nanter), Nemanja Nenadić (FMP), Aleksa Avramović (Estudijantes), Danilo Anđušić (Burg), Luka Ašćerić (Burg), Marko Gudurić (Fenerbahče), Nemanja Dangubić (Partizan NIS), Marko Luković (Split), Dalibor Ilić (Igokea), Marko Radovanović (FMP), Miroslav Raduljica (Žeđijang Lajons), Filip Petrušev (Mega Sokerbet), Dragan Apić (Budućnost Voli), Stefan Đorđević (FMP), Boriša Simanić (Crvena zvezda).

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC