• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klivlend i Juta "na konju", Atlanta lomi Boston

Klivlend i Juta izborili su plasman u polufinala konferencija, dok je Atlanta izjednačila rezultat na 3:3 u duelu sa Bostonom.

 Klivlend i Juta "na konju", Atlanta lomi Boston Izvor: MONDO

Klivlend je nadigrao Vašington u šestom duelu sa ubedljivih 105:88 i rešio prvu seriju plej-ofa ukupnim rezultatom 4:2.

Iako su mnogi simpatizeri Vizardsa sanjali da će čarobni štapić ovog proleća biti valjano iskorišćen, Lebron Džejms mislio je drugačije. Vođa Kavalirsa bio je škrt na rečima poslednjih dana, ali je sve govorio na parketu.

On je u poslednjem duelu u prestonici rešio da kaže poslednju reč u prvoj seriji i tripl-dabl učinkom ućutkao je sve. Zabeležio je 27 poena, 13 skokova i 13 asistencija, treći put u plej-ofu i svom timu omogućio plasman u polufinale Istočne konferencije.

Koliko je Lebron bio dominantan na šestom duelu, najbolje govori podatak da je ceo tim Vizardsa zabeležio 11 asistencija, a Džejms sam 13, dok je Klivlend ukupno ostvario 29.

Lebron je ućutkao Dešona Stivensona, koji ga je prozivao pre starta serije, a pedantna statistika govori da je žestok duel obeležilo i 13 tehnički greški, isključenje i suspenzija. Priča nije promenila kraj, budući da je Klivlend i treću godinu zaredom "isprašio" Vašington u prvoj rundi plej-ofa.

Osim Lebrona, kod pobednika se istakao i Voli Zerbijak sa 26 pogodaka i Danijel Gibson sa 22 koša. Aleksandar Pavlović proveo je na parketu tek dva minuta i za to vreme upisao samo dve lične greške.

Kod poraženih najzapaženiji je bio Entoan Džejmison sa 23 poena i 15 uhvaćenih lopti.

Prolaz u polufinale konferencije ostvarila je i Juta, koja je u Solt Lejk Sitiju zadala finalni udarac Hjustonu (113:91), za konačan trijumf od 4:2.

Domaći su dali sve od sebe da okončaju seriju, pa su čak sedmorica igrača završila duel sa dvocifrenim učinkom. "Ekipu" su predvodili Deron Vilijams sa 25 poena, šest skokova i devet asistencija, Memet Okur upisao je 19 pogodaka uz 13 uhvaćenih lopti, a Karlos Buzer 15 poena i 10 skokova.

U ekipi unapred otpisanog Hjustona, glavnu reč vodio je Trejsi Merkgrejdi. On je zabeležio 40 poena uz 10 skokova i praktično sam držao priključak za domaćim timom, ali posle povrede Rafera Alstona, koji je morao da napusti parket, Rokitsi nisu imali više snage da pariraju kvalitetnijem rivalu.

Juta je tako stigla do polufinala Zapadne konferencije u kome će odmeriti snage sa Los Anđeles Lejkersima, prvi put posle 1998. godine, kada je u konferencijskom finalu slavila sa ubedljivih 4:0.

Najžešća bitka vodi se u duelu Bostona i Atlante, gde su Hoksi trijumfom 103:100 vratili neizvesnost u seriju, u kojoj je rezultat izjednačen na 3:3.

Atlanta, koja je uoči početka plej-ofa već bila prežaljena protiv najbolje ekipe lige, uspela je da se pokaže kao tvrd orah.

I treću pobedu u nizu servirali su samo za one sa jakim živcima, budući da je trijumf obezbeđen trojkom Džoa Džonsona u samom finišu meča. Da drama bude veća, Hoksima je to bila jedina trojka na meču, posle sedam uzastopnih promašaja.

Marvin Vilijams bio je najzapaženiji u pobedničkom timu sa 18 poena, Majk Bibi postigao je pola koša manje, a Al Horford ukupno 16 pogodaka uz pet skokova i četiri asistencije.

Kod Bostona, koji će u nedelju na svom terenu, imati poslednju priliku da spasi sezonu, najbolji su bili Kevin Garnet sa 22 i Rej Alen sa 20 pogodaka.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC