• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Partizan izgubio!

U derbi meču 8. kola košarkaške Superlige, "panteri" su neverovatnom igrom u završnici utakmice uspeli da savladaju nesavladive - 71:69.

 SL: Partizan izgubio!  Izvor: MONDO

FMP je do subote popodne bio jedini sprski tim, koji je ove sezone pobedio Partizan. Sat i po kasnije postali su prvi srpski tim, koji je ove sezone pobedio Partizan dva puta.

U derbi meču 8. kola košarkaške Superlige, "panteri" su neverovatnom igrom u završnici utakmice uspeli da savladaju nesavladive - 71:69 (20:20, 16:20, 12:17, 23:12)!

Ovo je prvi poraz šampiona u Superligi.

Posle izjednačene prve četvrtine (20:20), košarkaši Partizana preuzeli su kontrolu nad utakmicom i sve do pet i po minuta pre kraja meča činilo se da će ovo biti još jedna utakmica u kojoj je rival Vujoševićeve ekipe bio nekonkurentan. Rezultat je u 35. minutu iznosio 52:66.

Četiri minuta kasnije, na semaforu je pisalo - 68:66! Serijom 15:0, najviše zahvaljujući Zoranu Ercegu, koji je u tom periodu igre postigao osam poena, mladi tim Slobodana Klipe došao je na korak od velikog preokreta. I, iznenađenja.

Usledila je dramatična završnica, u kojoj je Kecman uzvratio trojkom (68:69), potom je Predrag Samardžiski promašio oba slobodna bacanja, a Milenko Tepić trojku na drugoj strani.

Ostalo je 30 sekundi do kraja, gost je imao pola koša prednosti, a FMP priliku da izgradi pun napad. Odlično su to uradili "panteri", lopta je išla iz ruke u ruku, odbrana Partizana "izrotirana" je u potpunosti, tako da je Samardžiski ostao sa Kecmanom i Tepićem na leđima.

Koš i faul, pogođeno slobodno bacanje za 71:69.

Tražio je Vujošević tajm-aut i objasnio svojim igračima šta želi u preostale četiri sekunde. Ipak, morao je da računa na to da FMP nije izašao iz bonusa.

Mladi Protić je prekinuo akciju Palasija u driblingu na polovini terena, sat se zaustavio na sekundi do kraja, a u toliko vremena Palasio nije uspeo da pogodi trojku.

Nije bio daleko od koša... Na kraju su se radovali (i to kako) domaći igrači, među kojima su trojica odskočiča: Erceg 27, Krstović 15, Samardžiski 15.

Nikola Peković je vukao svoj tim do pred kraj utakmice, ubacio 19 poena, ali su timskom odbranom "panteri" uspeli da ga zaustave u nekoliko navrata, kada je počela pomenuta serija od 15:0. Veličković je ubacio 14, a Kecman i Palasio po deset.

Meč ova dva rivala u prvom krugu Superlige odložen je zbog nastupa crno-belih protiv TAU Keramike. Kako stvari stoje, odluka o prvoplasiranoj ekipi pred start plej-ofa pašće upravo na tom meču.

I jedni i drugi imaju po poraz, Partizan meč manje (Lajons).

Crvena zvezda je bez većih problema, i to praktično sa rezervnim sastavom, ubedljivo dobila Vizuru u Pioniru - 89:72 (16:15, 30:15, 28:22, 15:20).

Crveno-beli su, pred samo 183 gledalaca i šest novinara(!), prelomili meč u drugoj četvrtini, koju su dobili 30:15. U odsustvu Tadije Dragićevića, Mirka Kovača i Stivena Markovića, šansu su iskoristili Nemanja Aleksandrov i Igor Milošević (proveli na parketu po 13 minuta, obojica bili odsutni godinu dana), a najbolji je svakako bio Boris Bakić koji je postigao 23 poena.

Bakić je predvodio ionako raspucani tim Crvene zvezde, koji je odlično šutirao za tri poena - čak 12 trojki od 17 pokušaja! Šljivančanin je meč završio sa 16 poena, Raičević sa 13, Kuk sa 11, a Kikanović sa deset.

U ekipi Vizure istakao se Uroš Lučić sa 21 poenom.

REZULTATI 8. KOLA SUPERLIGE:

FMP - Partizan 71:69

Crvena zvezda - Vizura 89:72

Hemofarm - Vojvodina 71:50

Borac - Lajons 75:90

Tabela: FMP 6-1, Crvena zvezda 6-2, Partizan 5-1, Hemofarm 5-3, Vojvodina 4-4, Lajons 2-6, Borac 1-7, Vizura 1-7.


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC